tirsdag 5. mai 2015

B-godkjent :)


Lenge siden siste blogginnlegg ser jeg, og da blir det som vanlig vanskelig å huske eksakt hva vi har gjort til ulike tider, men vi har ihvertfall tatt noen prøver :) 

8.april gjorde vi første forsøk på B-runderingen og -sporet. Først ut var sporet, hvor CLick slo veldig tydelig på sporet, jeg meldte og fikk "Nei", så da var det bare å snu hunden og melde igjen, med et ønske om god tur :) 11 min på sporet, med alle gjenstander og slutt funnet så er jeg godt fornøyd, og tenkte at da hadde han kanskje brukt opp bittelitt av energien i det minste, så vi skulle slippe hurramegrundt-løping i runderingen, men den gang ei.....vi brukte 15 min på de første 100 metrene (Click fant kaniner rundt huset, så det området er virkelig godt dekket) og jeg sydde ALTFOR tett, så da var tiden gått når vi fant første figg. 
Clicks logg av runderingen :) 

På grunn av dette, la vi inn en del innkalling i runderingstreningen i ukene fremover. To høye plystrelyder betyr kom inn til meg og passer ut til neste figg, som de første gangene bare la ute på 20meter og løp som fa... når Click var knappe 10 meter fra meg på veien inn til midtlinja. 

Tone tok noen filmer av denne treningen og her er første gang. 


Planen var egentlig å ikke ta noen flere forsøk på runderingsprøven før vi skulle til Etne og ta B-uka, men så var der en liten fugl som hvisket meg i øret og jeg var jo egentlig veldig med på tanken om at det ville være kjekt å ha søksprøvene unnagjort og dermed få utdelt diplomen på samlingen (om vi skulle bestå). 

Siden Gry, Ritva og John var kjempegreie og ville stille som figger og dommer, så fikk vi sjansen forrige mandag :) Mye bedre kontakt på midtlinja denne gangen, ihvertfall første halvdel :) Første funn kom på første slag på høyre side og vi fikk en lang påvisning. Siste figg kom helt på slutten, langt inni et veltet tre, og jeg var egentlig sikker på at vi hadde gått over siste figg, når Click kom inn med "svenskebitt". Fastbittet hadde løst seg ut, men han hadde likevel fått tak i det, og meldte på en veldig fin måte :) Etter funn av 2. figg var det å sende han ut på nytt slag og jeg fikk da beskjed om å kalle inn igjen :) Litt evaluering, og vi fikk beskjed om at vi hadde bestått :) JIPPI!!!! veldig letta da ja :) 

Ikke så lett å se helt hvor midtlinja er her, men den lange løpeturen er når han fikk overvær av en annen turgåer, så der fikk han en liten kilometer ekstra i bena....



B-UKA i Etne

Onsdag pakket jeg hund og utstyr i bilen og satte kursen mot Etne, sammen med Gry og Silja :) 

Lufting i Aksdal

Det er jo alltid like spennende å komme på samlinger, om der er noen du kjenner, hvordan blir laget du skal være på, hvilken instruktør skal vi ha og hvilket terreng skal vi bruke. Jeg har aldri vært i Etne før, så alt ble nytt for vår del :) Ingen kjente på laget, og helt ny instruktør :) 



Torsdag 30.april - Fjellstø: 
  •  200m spor for å få hundene i spormodus --> helt grei start, rotet litt i oppsøket, men fulgte sporet i vanlig fart og intensitet
  • Sporoppsøk fra bil --> Click skjønte ikke helt hva vi holdt på med, men når jeg gav sporkommando ved døra gikk han rent og pent fremover på grusveien ca 10 meter og deretter videre på sporet i terrenget. 
  • Forfølgelsesspor hvor man byttet lederhund etter gjenstand --> sinnsykt gira hund, som trakk hele sporet på ca 2 km. Markerte tydelig gjenstander som lederhunden gikk over, og var tydelig på riktig spor, selv når han gikk som bakerste hund og hadde 4 andre hunder med hundefører foran seg. 
  • Meldingsmomenter på gående figg, utilgjengelig figg i tre, stol og liggeunderlag. Så ikke hvordan han meldte på gående, men fikk beskjed om at at den var helt fin av figg. På figg i tre, løp han veldig fint ut og fremover. På veien inn igjen til midtlinja, fikk han fert av figg og plukket bittet, men kom ikke inn til meg før han hadde lokalisert hvilket tre og sutret litt ved rota :) Rene og fine meldinger på både stol og liggeunderlag. 
Vic fant figurant i enden av sporoppsøket fra bil :)

Luksus med egen varmestue

 Forfølgelsessporet

Maxi (gatemix) og Snooki (beauceron) er godt fornøyde etter forfølgelsessporet


 Figg i tre :)

 Marie og Flax

Vic fant et supert løsbitt :)

Buck fant stol...
og "Vise!!!"



Fredag 1.mai - Sandeid
  • Lange sporoppsøk langs vei, ca 500m --> en hund på hver side av veien og hver sitt spor ut i terrenget. Click søkte bra langs kanten, og lot seg dirigere til å gå lenger ut fra veien. Møtende turgåer med hund ca 50 meter fra sporutgangen. Click var litt interessert, men holdt seg i veikanten. Slo veldig bra på sporutgangen, sjekket litt ut og forsvant deretter utover og opp en liten skrent. Fikk overvær av figg oppe på kanten,og lot han gå på denne. 
  • Spor gjennom gruppe --> Click fikk se figg gå ut, så vi tok sporoppsøk langs vei. Nydelig oppsøk og fulgte sporet ca 10 meter før han løftet hodet og ville gå til gruppen som stod ca 100 meter lenger fremme. Hold han igjen og lot han gå når han hadde hodet ned og søkte spor. Bittelitt utsjekking av to personer i gruppen før han søkte videre på sporet. 
  • Kryssende flettespor med annen hund --> her var vi på tur.... han slo godt på sporet og fulgte til første kryssing, men så fant han seg et helt annet spor å følge. Avbrøt og gikk tilbake til start. En litt bedre kryssing denne gangen, og avsluttet ved første gjenstand. 
  • Spor med møtende turgåer som snakket til hunden --> Click hilser her og blir glad for besøk, men søker likevel tilbake til sporet etterhvert. Tror han gikk noe sekundært på sporet, siden slutten la ca 2 meter til høyre og sporet skulle gå rett frem :) 

 Figurantoppsøk ved lange sporoppsøk

 Flax og Marie, spor gjennom gruppe

 Gry og Snooki, spor gjennom gruppe

 Click og meg, spor gjennom gruppe

 Spor forbi gruppe :)

 Maxi og Vibeke, spor gjennom gruppe

 Maxi aka Sprocket/Koalabjørn/ Ewok

 Buck etter spor gjennom gruppe

 Vic, spor gjennom gruppe

 Vic, spor gjennom gruppe

 De forstyrrende turgjengerne samler krefter

Tøffeste gutta på B-laget :) 




Lørdag 2.mai Etne sentrum:
  • Døgngamle spor, 100meter--> ca 5 meter oppsøk, tar sporet fint og sporer i vanlig tempo. Markerer gjenstand og slutt. 
  • Parallellspor på fotballbane, 7 hunder ved siden av hverandre --> satte han direkte på sporet. Ser ikke ut til at han merker de andre hunder, markerer fint på alle gjenstander og slutt. 
  • Parallellspor, kryssende over de andre parallellspor med gal traktormann --> Karen Sofie prøvde å snakke med han for å få han til å vente 5 minutter med klippingen, men slikt tull hadde han ikke tid til. Så han siktet seg inn på alle sluttene og kjørte over de først. Da var det bare å hive seg rundt og ta de sporene vi kunne klare å få. Click søkte fint, høyt tempo og markerte 2 av 3 gjenstander og slutt. Lot seg ikke affisere av traktor som kom faretruende nært noen ganger, og heller ikke de andre 7 kryssingene fra de gamle sporene. 
  • Spor på grus (kryssende med Marie og Flax) --> veldig godt fornøyd med at han såvidt sjekker ut kryssingen med et sniff før han går videre på riktig spor. Går over gjenstanden, men markerer fint på slutten. 
  • Søk i urbant område --> her må jeg være flinkere å bygge opp under Clicks signaler. Han markerte egentlig tydelig første gang vi gikk forbi figurant som satt gjemt bak bosspann, men når han ikke klarte å lokalisere hvor ferten kom fra, så gikk vi bare videre, fremfor å lete grundigere. 
  • Grusspor til gjenstand og overvær --> Kanonbra oppsøk, men fikk figg eller gjenstand på overvær så løftet fort hodet og ville løpe avgårde. Holdt han igjen og ventet til hodet gikk ned. Fant gjenstand og fikk løpe ut på fritt søk. Løper mye, men lar seg dirigere, og kom på innkalling. Fikk også trent litt på passeringslyd, da jeg så hvor figg lå og plasserte utsendingen ifht vinden. Plukket bittet med en gang, men brukte litt tid på å forlate figg. 
  • Meldinger på relativt utilgjengelig figurant med løsbitt (INGEN bittsnapping) --> fikk med Henrik som figg når vi var ferdige for dagen og la opp til at han måtte lete litt. Første gang inni et hus, men bittelitt åpning på døren, og andre gang inni en container, som han ikke klarte å komme inn i. Ba Henrik komme frem i åpningen når Click prøvde å hoppe inn i containeren og slippe ned bittet. Fine meldinger og påvisninger :) 
Fikk bare noen få bilder fra denne dagen

 Guri og vår eminente instruktør Karen Sofie

Henrik, Vic og Adrian

 Her ligger sluttene og bare venter på traktormannen :)

 Buck syntes det var veldig urettferdig å måtte sitte i bilen

 Litt avslapping i Etne sentrum før vi setter i gang med søk i urbant område

 Slik gjør vi det i Etne ;)

Jeg ligger i en dekkhaug og venter på å bli funnet. 


Søndag 3.mai Rus: 
  • Øvelse (to bittsnappinger, tre funn sokk, leke og regnjakke) --> vi fikk utdelt teiger, og jeg valgte å gå i ytterkant av min til å begynne med. Fant to gjenstander, hundeleke og ullsokk, som ikke var mer i øvelsen, men tydelig plassert ut som gjenstander til spor eller annen trening.  Etter litt sjekk av GPS og sporlogg gikk jeg tilbake rundt en myr og fant "min" gjenstand, en gul regnjakke, som lå i le for nesten all vind, og Click fikk ikke overvær av den før vi var 5 meter fra. Han skjønte ikke helt hvorfor jeg ikke bare kunne komme bort til gjenstanden, men greit å trene på slike situasjoner også. Click løp 8 km og jeg gikk 5 km på denne øvelsen. 
  • Patruljegang i line og løst --> kort patruljegang med kjappe funn. Click plukker bittet kjapt ute hos figg, men må ha sine sedvanlige seiersrunder, før han kommer inn med melding. På andre figg løper han langt ut på høyre side, opp fjellsiden og får et langt overvær, med påfølgende melding. 
 KO-arbeid 

"Se mamma.... jeg fant SNØ!!!"

Sporloggen vår

Deilig å slappe av etter noen km i beina :) 

Figurantutsikt på patruljegang

Snookie kan såvidt skimtes i enden av snøen

 Snookie og Gry på vei til neste figg

Av og til kjeder man seg litt som figg





 Buck kom en tur innom...

...påvisning ;)

Kuleste puddelen :)

 Click var innom...

 .. og stakk igjen...

 Ball er kjekt :)

 Venter på møtende hund :)

 Adrian og Vic er klar for patruljegang

 Flaxegutten på vei ut

 Sitt fint

 Pauseunderholdning


 Mor og sønn


Søteste klumpen, Anton

Kremgjengen
Vibeke og Maxi, Gry og Snookie, Adrian og Vic, Henrik og Buck, Karen Sofie, meg og Click, Marie og Flax

 Solbrent, sliten, proppfull av energi og GODKJENT B-UKA!!!!


Litt diverse bilder fra samlinga
 Verdens beste Click venter på å få gå spor

Maxi



 Vi har kjørt mange bratte bakker





En godsliten pels vel hjemme og har inntatt horisontalen. Ser at vi må gjøre noe med buret som farger av seg "bittelitt".

Alt i alt en knallkjekk samling :) De fleste tingene har vi vært borti før, det eneste vi ikke hadde prøvd  var å gå spor til gjenstand og deretter ha fritt søk. Stort segg har vi gjort det motsatt, men alltid kjekt å prøve nye ting :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar