mandag 1. januar 2018

Bare 9-10 mnd siden sist ;)

Kanskje på tide å oppdatere her litt da :) 

Jeg husker nok ikke en brøkdel av det som har skjedd, men vi har hvertfall hatt sommerferie og en høst har gått forbi. Sommerferien ble tilbrakt på Sunnmøre, med mange gode fjellturer, besøk hos slekt og venner og ikke minst qualitytime med familien :) Vi var kjempeheldige med været mens vi var der, og gikk stort sett i shorts hele tiden, noe som er HELT UTROLIG for å være Sunnmøre. 

Finner dere meg og Geir her, er dere gode ;) 


I høst har vi gjort det vanlige med jobb, skolestart for minstemann og hundetrening :) 

Nå i jula har vi hatt besøk av opphavet på begge sider, og en oldemor, så da var jammen familiekvoten fylt opp denne ferie også ;) 


Nå har vi vært godkjent redningsekvipasje i 1,5 år og vi skal opp til ny godkjenning i løpet av 2018. Dette er veldig spennende og vi trener målrettet mot dette nå. Første steg er søksprøvene som jeg gjerne vil bestå i forkant av hovedkurset. Det er ihvertfall planen, men vi får se hvordan det går :) 

I november 2017 ble Click 6 år. I høst har han vært litt redusert på en måte, men med en tanntrekking og litt mer fokus på kondisen hans, ser det ut til at vi er på rett vei. Han er blitt litt "frekkere" hjemme også, med å snike seg opp i sofaen, og invitere mye mer til lek og ønske mer kontakt og trening inne også, og det liker jeg veldig godt :) 
For noen dager siden fikk jeg spørsmålet om hvordan en såpass stor hund fungerer i redningsarbeid, og vi fungerer godt som en ekvipasje synes jeg selv. Han har nok ikke vært den letteste hunden å få frem til godkjenning, men jammen har jeg lært mye. På samme måte som med Frost, så er der noen ting som vi har jobbet MYYYE med, men da er det ekstra deilig når det fungerer. Vi har gjerne brukt litt lenger tid på å komme frem, men jeg stoler på at når det gjelder, så vet Click hva han skal gjøre. 

Siden Click er blitt 6 år nå, og spesielt når han begynte å hangle litt i høst, så kom tankene om hva som blir neste hund og når den eventuelt skal komme i hus. Blir det en ny Hvit Gjeterhund eller skal jeg prøve meg på en annen rase? Både Frost og Click har vært hannhunder, men skal jeg prøve meg på en tispe denne gangen? Jeg vet om hvertfall ett kull med en spennende HG-kombinasjon som planlegges til sent 2019, og det hadde kanskje vært en mulighet? Jeg vet at jeg vil ha en hund som er mindre enn det Click er nå, og helst en del mer motor, men pr dags dato passer egentlig aktivitetsnivået til Click veldig godt familielivet. Han tåler at det avogtil er dager det er minimalt med aktivisering, bare noen rusleturer for å gå på do. Hvordan vil det bli med en hund som krever litt mer?  
Mange tanker som svirrer rundt og jeg har vært innom mange ulike raser, HG, schæfer og retriever av ulike typer, men havner alltid tilbake på HG :) De har stjålet hjertet mitt, og Click er en fantastisk representant :) 

1 kommentar:

  1. Høres, og ser ut til at dere har hatt særlige tider både hjemme og på ferie :) Det er så imponerende hva du har fått til med Click, og jeg forstår veldig godt at rasen har stjålet ditt hjerte :) Som du vet er også jeg aktive med hundene, og jeg ønsker å komme "lengre enn langt" :) Mange lurer også på hvorfor ikke jeg bytter rase, så jeg kan komme til et VM..., men jeg skal klare det med en hvit ;)! Jeg vet, og min trener sier også det, at det er mulig, men det tar bare litt lengre tid :) Det er stor forskjell mellom individene og skal man ha en "bruks-versjon", må man være litt nøyere med å velge kombinasjonen. Vi har begge vært heldige med Click og Caoz, men vi kan nok få ting lettere til ting med en hund med mere "motor" ;) Ønsker deg masse lykke til i 2018, veldig gøy å følge med dere :D

    SvarSlett