lørdag 14. august 2010

Fantastiske Aurlandsdalen

Etter en hard fjelltur på tirsdag, våknet vi klokken 5.30 onsdag morgen. Da var det så mye regn som kom ned over teltet at hverken meg eller Geir fikk sove mer. Da ble det til at vi pakket alt sammen i en sinnsyk fart og begynte reisen mot Aurland.

 Onsdag morgen inntok vi frokosten utenfor en forlatt kiosk like ved en foss. Rett etter vi hadde satt oss til for å spise kom en hel busslast med turister som stoppet for å ta bilder av fossen (og noen tok bilder av oss også)

Før vi kom til Aurland ble det en tur innom Voss, hvor vi tuslet litt i gatene, fikk fortalt noen forbipasserende om Hvit Gjeterhund og spist gode jordbær ved stranden mens noen turister prøvde å komme opp i paraglider (de mislyktes).
Både Geir og jeg hadde litt lyst å reise med Flåmsbanen og hadde sjekket på forhånd at det var lov med hund, men når vi kom frem var der så mange turister at det hadde ikke blitt en kjekk tur for noen av oss.


 Flåmsbanen i bakgrunnen

 En "levende" globus

 Synes det var litt kult med denne kafèen, som er bygd på gamle jernbanevogner


Planen var å gå Aurlandsdalen på torsdag, og siden det var meldt DÅRLIG vær til kvelden og natten, fikk vi leid en hytte i Aurland.
 Her fikk vi tørket både teltet, Jervendukene og mange av klærne våre

Utpå kvelden kom det dårlige været og da var det kanonkoselig å sitte under tak utenfor hytten og bare slappe av.


Heldigvis kom torsdagen med strålende vær og vi så virkelig frem til turen gjennom Aurlandsdalen. Vi parkerte i bunnen av dalen, Vassbygdi, og tok buss opp til Østerbø. Dette var første gang Frost tok buss og han taklet det SINNSYKT bra. Proppfull buss av folk og 3 andre hunder, så Frost ble sittende i midtgangen (litt vanskelig å ta han på fanget). Eneste som ikke var kult var når vi kjørte gjennom tunnelene, da reiste han seg når vi kjørte inn og gikk noen steg frem når vi nærmet oss utgangen, tror han ville fortest mulig ut av tunellen da.

Under følger noen få bilder fra Aurlandsdalen, resten av bildene kan du finne --> her

Denne gangen var der litt for mange andre folk som gikk samme turen. Ikke så gøy når vi nesten går i kø på de smaleste eller fineste stedene. Men er man heldig og går en dag det ikke er så mange andre der, er dette en fantastisk fin tur, nesten så du føler du går i en reklamefilm for Norsk Melkesjokolade ;-)

1 kommentar:

  1. Ser ut som om du Frost har en kjempeferie. Vi to misunner deg. Fint også at du holder de to menneskene i god form, slik at vi kan få noen skikkelige treninger utover høsten.

    SvarSlett