mandag 30. mai 2016

GonnaBe-helg på Ogna

Fredag satte jeg kursen sørover på Jæren. Målet var Ogna Camping for en treningssamling sammen med de andre i Dio'et som skal opp til godkjenning eller 1.RE-godkjenning. Heldige oss fikk også besøk av en annen fra nabodioet som også var ute i samme ærend :)

Fredag la vi ut spor til neste morgen. Mitt ble på rett over 500m, noe som er mye lenger enn Click har gått overnattaspor før. Siste 100meter av sporet gikk på et sauebeite, og på veien tilbake til campingen fikk jeg besøk av disse :)

Heldigvis gikk ikke sporet mitt på beitet til disse dyra. De var bare nysgjerrige når vi gikk forbi uten hunder, men med hunder var de rett og slett hissige. Heldigvis var det er gjerde mellom oss.
Tiiiidlig lørdag tuslet vi oss en liten morgentur langs stranden. Oppe på bergene viste våren seg fra sin fineste side, og vi måtte ha en liten fotosession blant lupinene.  Hadde jeg visst at det var så nydelig der, hadde jeg tatt med meg speilreflekskameraet, men mobilen fikk duge :) 
 Og det er jo klart vi måtte løpe litt på stranden også


Etter frokost var det tid for å gå overnattasporene. Jeg er kjempefornøyd med alt som Click gjorde på dette sporet. Fint tempo, veldig spornøye, stor sporinteresse og selv om det ble veldig vanskelig for han de siste 30 metrene, hvor vi fikk underlagskifte fra tørt og vissent gress, med innslag av berg og lyng/einer til grønt og frodig gress, så jobbet han veldig bra.  Hadde virkelig trodd at det skulle bli lettere for han da, men det var visstnok omvendt. Han mistet sporet og sirklet litt før han fant det igjen, klarte ikke helt bestemme seg for retning, jobbet videre og når det var tydelig at han bestemte seg, gikk han rett på slutten 5 meter lenger fremme.  Fornøyd hund og superfornøyd eier :)
Grønt er mitt spor fra fredagen, gult er Click :)

 Fornøyd hund som kjøler seg ned etter supert spor


Etter en liten planleggingsøkt, og litt mat var det tid for øvelse :) Casen var to menn 45-54 år som hadde dratt ut for å fiske fredag og ikke kommet tilbake. De var nå meldt savnet og vi skulle søke rundt et vann for å se om vi kunne finne de. Vi fikk trent både på stisøk/patruljegang, bruk av GPS, lese hund under oppstalling, melding på mann i vann og håndtere at der er andre ekvipasjer både bak og foran oss i teigen. Click står og venter på at vi skal begynne teigsøket vårt.

 Ice var enig med Click....  Ting Tok Tid

 Den Vestlandske havmannen

 En liten pause, mens vi venter på beskjed om å søke videre


 Click ser på GroElin og Scott som gjorde funn på andre siden

 En liten dukkert etter endt søk

Evaluering av søkene før middagen


Like ved campingen, eller egentlig gjennom campingen, gikk det en tursti som passet perfekt til patruljegang. Søndagen ble derfor brukt til dette. Alle fikk to økter hver, med en tur på turstien og et søk langs sanddynene. Ved turstien hadde det blitt lagt ut en stol noen få meter fra stien, men nede i en grøft, en figurant ca 40 meter fra stien som lå skjult på bergene, en figg som lå knappe 5 meter fra turstien og en bag som lå under en bro vi måtte over. Click slo flott på alle 4 og meldte fint. 
Under søket i sanddynene, fikk vi hjelp av "utenforstående". En mor med sine to sønner, en av de med utfordrende adferd, ønsket å være med og se hva vi holder på med når vi trener. De to guttene gjemte seg nede på stranden når vi skulle finne de, mens moren lå gjemt i sanddynene. Det er uvurderlig at vi også får trene på ukjente figuranter, og mennesker med spesielle behov, siden de kan ha et annet bevegelsesmønster og adferd enn vi som kjenner hundene. 


Figurantutsikt :) Etter endte økter gikk en del av lufta ut av ballongen min. Og når skyfri himmel ble avløst av en voldsom regnskur, ble det kjapp pakking inn i bilen og å sette kursen hjemover. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar