tirsdag 12. april 2011

Tredje helg med Siddis instruktørutdannelse

Snakk om å gå fra bunn til topp på kort tid...
Fikk en litt dårlig start på lørdagen da Frost plutselig forsvant fra vaskerommet mens jeg ryddet alle tingene jeg skulle ha med ut i bilen. Kom ut til en åpen ytterdør og ingen Frost... POKKER!!!!!!! Var sikker på at han var ute på jakt etter naboens kaniner, så da var det bare å tusle ut og kikke etter han. Kunne ikke se han noen steder, ropte litt etter han og tenkte med meg selv at dette var jammen en fin start på dagen....NOT. Hørte plutselig en lyd fra bilen og når jeg gikk bak for å sjekke, var det Frost som hadde hoppet inn i buret sitt og lå og ventet på meg :-) Vitsen med å løpe etter kaniner når bilen står åpen og det alltid blir moro av biltur........???  STOLT  AV GUTTEN MIN DA JA.

Vel fremme på kurset begynte vi som vanlig med litt teori før vi skulle ut og vise triksene vi hadde trent på... Frost sine triks var ligge på rygg som om han var død, sitte bamse og stå på to ben. IKKE ET ENESTE AV DE VAR HAN VILLIG TIL VISE. Null fokus på å jobbe i det hele tatt, skulle bare stå og snuse og se ut i lufta. Blir GAAAAAL av den gutten. De neste øktene var derfor fokus lek, lek og atter lek. Rett ut av bilen og i heftig lek. Gutten ble jo så klart kanonsliten av det, så han sov godt når han kom hjem.
Var kjempemorsomt å se de andre vise sine triks, fikk blant annet se slalom mellom bena, gå mellom bena sammen med eier både fremover og bakover, pote på nesen og at hunden skulle sitte på ryggen til eier (har lyst å lære Frost det trikset, men må nok vente litt med det).

Søndagen gikk det mye bedre med jobbingen til Frost, tok noen få økter med lek som en start, og deretter ble det baklengskjeding av ulike øvelser. Jeg valgte da innkalling, en øvelse han i utgangspunktet kan, men valgte denne mest for at jeg selv skulle få treningen i tankegangen bak baklengskjeding. Tenkte også det kunne være greit å ta en øvelse han kunne, så det var lettere for han å holde oppe både konsentrasjonen og motivasjonen. Før vi begynte å trene med egne hunder fikk vi i oppgave å baklengskjede en rekke med øvelser, der en av deltagerne skulle være hund og den andre eier. Litt morsomt å kjenne på kroppen hvor læringen ligger, og hvor mye lettere det er å huske noe på denne måten.

Vi har som vanlig MYE å trene på til neste kurshelg og eksamen. Har heldigvis muligheten til å filme hele baklengskjeden hjemme så jeg kan vise at vi faktisk trener her hjemme, selv om det ikke virket slik denne helgen :-) På bloggen til Siri (den ene instruktøren) ligger det bilder og etterhvert film fra helgens eskapader.

2 kommentarer:

  1. Så stilig å lese om Frost som løp å la seg i bilen! Hadde Hera gjort det så hadde jeg sprettet Champagnen. hehe, for at buret var mer verdt enn pus :D

    Kjekt å lese om kurshelgen også :)

    SvarSlett
  2. Eg var så heldig å få vera Cecilie's hund i baklengskjedingen av tobeinte. Synes me fekk det godt til. Blei litt bøy og tøy siden 'mellom beina' kom litt seint i kjeden. Tøft å vera hund :-)

    Solveig

    SvarSlett