onsdag 2. november 2011

Besøk av Arne

Siden Frost har begynt å kjefte besøkende huden full, og viser tydelig at han ikke slapper av hjemme, hadde vi koselig besøk av Arne Aarrestad fra Siddis Hundeskole igår. Frost har møtt Arne et par ganger før, så det ble ikke en totalt fremmed person som kom inn, og dermed fikk han ikke samme reaksjon som han har mot de. Men han viste tydelig at han var litt skeptisk. Jeg hadde satt opp to kamera for å filme reaksjonen, og se på den etter en evt utagering, der pulsen hadde senket seg litt, men dette var heldigvis ikke nødvendig :-) Arne tok seg tid ved døren, lot Frost lukte seg ferdig før vi gikk inn og satte oss i sofaen. Frost fulgte etter Arne, luktet litt mer på han, før han la seg ned på gulvet. Det var litt lettende å se at han hadde gått litt tilbake til velkomstritualet han hadde i Egersund, selv om han ikke er helt lik ennå (men dit skal vi komme). Han slappet fort av, la seg på matten sin eller i stolen og sovnet såpass tungt etterhvert at han drømte :-)
Vi fikk en huskeliste med ting vi skal gjøre med Frost i ulike situasjoner
 • Ved passering av fremmede ute, og spesielt menn, skal vi stoppe og belønne at han ser på dem. "Bra/klikk" + godbit når han ser på de. Om han blir veldig fokusert på oss, og går inn i treningsmodus skal vi bare stå der og ikke gjøre noe. Da blir godbitene og treningen en avledning og han jobber ikke med det reelle problemet.
 • VI skal ikke belønne når fremmede kommer frem for å hilse. Da skal de stoppes på litt avstand og la Frost tilnærme og undersøke dem. De kan få lov å gi godbit til han etter han har hilst på de, så han ikke går over sin egen komfortgrense for å hente godbiten.
 • Besøkende som kommer inn i huset skal stå i ro når Frost hilser og bli stående til Frost er ferdig med undersøkelsen. Denne hilsingen kan skje både ute og inne. De besøkende går inn før Frost, så han har oversikten over hvor og hvordan de beveger seg.
 • Når det ringer på skal vi belønne Frost noen ganger før vi åpner døren. Vi kan belønne han for kontakt etter han har hilst, mens besøket tar av seg sko og jakker. Men må her også være obs på at han ikke går inn i treningsmodus, og mister oversikten på hvor besøket er og hva de gjør.
 • I alle situasjoner må vi tenke over vår egen plassering ifht det som er skummelt for Frost.
Slik jeg forstod det på Arne er dette noe som er overkommelig, om vi er flinke å trene på det, og da skal vi jammen vise at dette går bra :-) Rart at det skal så "lite" til for å lette 50kg av skuldrene mine, men jeg er av den oppfatning at med en gang jeg ser tendenser til noe uønsket, ja da jobber vi med det. Og ihvertfall når det er noe så alvorlig som dette.

3 kommentarer:

 1. Kjempebra Cecilie! Dette kommer til å gå bra vet du. Frost er jo bare så herlig :)

  SvarSlett
 2. Nå ble jeg glad igjen! :) Det er trist at han ikke er trygg, men veldig positivt at dere jobber med saken!!

  SvarSlett
 3. Kjempeflott at du deler og beskriver hvordan dere skal trene på dette Cecilie! Vi sliter med lignende, og jeg forsøker å finne ut hva slags rutine vi skal ha når det kommer besøk (han er også veldig usikker i det nye huset, og har gjort utfall 4,5 ganger mot gjester:S ) Du har jo noen kilo mer med hund enn meg da kind of ;) Men gjerne "be om besøk" når dere behøver å trene :) Dere er gode! Sjonkel Frost blir nok snart trygg og god igjen skal du se :D

  SvarSlett