mandag 30. januar 2012

Sportrening på Sviland og problemhundfigurant

Idag har vi vært i skogen på Sviland (egentlig Bråstein) sammen med Kristin og Hera for å trene spor. Foreløpig går Click rene godbitspor, men allerede i dag kunne jeg se at det ikke var godbitene som var det viktigste. Her var det morsomme å gå spor :-) Og slikt liker vi....

Jeg la først ut to spor på ca 20 - 50 meters lengde.
Spor nr 1. hadde jeg lagt litt dumt, siden han måtte under noen grener for åkomme seg frem. Da datt han litt av oppgaven, men han kom seg greit inn igjen og fant frem til slutten, om enn litt kronglete.
Spor nr 2 var mye lettere for han. Og det var tydelig at han brukte nesen for å gå sporet, og ikke synet, for noen av godbitene lå litt vel synlig på snøen.
Etter de to sporene fikk han en liten pause i bilen mens Hera gikk sine spor. Hun har stor fart og iver i sporet, men litt uryddig i søket. De er også i begynnergropa, og jeg ser for meg at hun kan bli skikkelig flink i sporet så lenge hun får trent litt mer på det :-)

Spor nr 3 hadde jeg lagt inne i skogen, så det ble et nytt underlag for Click (skogsbunn uten snø). Han tok starten veldig fint, og var vel egentlig på sporet før jeg startet han :-)  Jobber jevnt og trutt, er ikke alltid så nøye at alle godbitene blir plukket, men kommer veldig fint frem til slutten.

Spor nr 4 skulle jeg nok ikke startet på, men feil gjør man hele tiden. Han begynte veldig fint, men etter 10 meter mistet han en del konsentrasjon når en hund et stykke unna begynte å bjeffe, og noen oppe i skogen holdt på å kappe opp noe ved. Hadde nok lagt belønningen litt for vanskelig også (inntil røttene på et tre, hvor siste stegene var på selve røttene, ikke på skogsbunnen) så dette ble et litt dumt spor. Hadde det vært en annen dag der han ikke var så sliten etter mye jobbing, hadde jeg lagt et nytt og veldig lett spor, men var litt redd for å ødelegge mer enn å hjelpe han, så det gjorde jeg ikke.

En annen ting jeg må jobbe med er at sporslutten faktisk blir en belønning, ikke et hinder i det videre sporet. For slik det er nå så ønsker Click å gå sporet videre, og jeg vil gjerne ha en god gjenstandsmarkering etterhvert :-)

Etter sporene vår gått, så fikk hundene løpe litt løse sammen oppe i skogen. Bildespam følger :-)  


Takk for en kjekk dag i skogen Kristin :-)

 Vel hjemme la Click seg til for å sove, og ble vel værende i horisontalen frem til ca 18.30. Da bar det avgårde til problemhundtrening for Siddis. Der var vi figuranter for de hundene som enten har problemer med å møte andre hunder, eller mennesker. Selv om Click bare er 3 mnd så gjorde han en kanongod jobb. Kan jo såklart ha noe med belønningen da, smøreost med baconsmak, men jeg er likevel imponert over hvor lite han brydde seg om de andre hundene og hvor ivrig han var på jobbingen.

Man skal tidlig krøkes :-)

Nå har lillegullet inntatt horisontalen igjen, og der blir han nok til i morgen tidlig :-)

3 kommentarer:

 1. Men som rekelet vokser, da! :-o

  Dere er så flinke! :-)
  Beundringsverdig med reaksjonen (evt. manglende) ved problemhundtreningen. Min erfaring derfra i Scotts tid var at det kan være en del bjeffing og ulyd...? Tror ikke lille gullet har vondt av å lære å ta usikre hunder med knusende ro, heller! :-)

  Kjempefine bilder av Click og Hera!<3

  SvarSlett
 2. Kjekk lesning dette Cecilie!Og er glad du fikk meg ut for å trene hund..... husvasken springer ikke akkurat av :P

  SvarSlett
 3. Så flinke dere er, alle 4 :) Skulle gjerne bodd nærmere og vært med..., kanskje en gang..!! Har begynt å trene "trekk" med Ulva (bare korte, flate strekninger med 2 åring på akebrett...), men det ser ut som hun liker det :) Måler er at mannen skal blit trukke på ski (jeg haaater ski), men er ikke sikker på om vi rekker det i år..., hun er jo ennå ung ;) Caoz lyder endelig navnet sitt og kommer i full fart for å få gåtteri, selv om det er forstyrrelser i nærheten :))) Det er bare sååå utrolig gøy med disse "små" Kos dere masse, heldige som IKKE har snø!!!

  SvarSlett