tirsdag 16. oktober 2012

Clicks oppdretter har vært på besøk

Tenk så heldig jeg er som har en så ivrig oppdretter, at hun kommer fra Danmark for å være sammen med oss en helg og se hvordan vi trener.
 
Vibeke var først en tur innom Kristiansand og besøkte Caoz med sine respektive der, før hun kom til oss på fredag. Ble litt kaos akkurat når hun kom, siden Geir, som skulle hente Noah i barnehagen, måtte jobbe overtid, så dermed gikk jeg og Click og hentet han, samtidig som Vibeke var rett rundt hjørnet. Planen hadde vært å møte henne på veien og gå en gooood tur med hundene, så de var gode og slitne til kvelden, men det ble litt forandring i planene :-) Vibeke kom ihvertfall og etter en tid kom Geir også hjem, Noah fikk seg middag og endelig var det på tide med en liten tur :-)
 
 Click som rister seg, Arthur og Cippe
 
 Søster og bror
Cippe og Click
 
 Onkel Arthur
 
Mamma Cirkeline og Cippe
 
Fredags kvelden var vi en tur og besøkte Kristin og Hera, men det ble en tidlig kveld, siden vi skulle tidlig opp neste morgen for å trene :-)
 
Lørdag bar det avgårde til Skjævelandsskogen. Rundering stod på planen denne dagen også, både for Click, Hera og Saga, og Vibekes hunder også skulle få prøve litt :-) Hadde en plan om bare 3 slag med Click på første økt, for å fyre han opp litt, og avslutte mens han var gira, og jammen fungerte det i dag også :-) Click stormet ut, selv om det ble litt misforståelse med hvor figuranten skulle plassere seg, så på andre slag trakk han litt bakover, men det gjør ingenting når det var så tydelig at han fikk figgen i nesen. Sendte han på et siste slag på andre siden, hvor han også løp rett ut og rett på figurant.
 
Innimellom øktene tok vi litt meldingstrening. Vi er helt i startfasen her, så vi trente bare på at Click skulle forstå kommandoen "VIIIIS". Holde løsbittet, og når jeg sier "VIS" skal han storme tilbake til figuranten og få belønning der ute. Tok ikke mange repetisjonene før han skjønte det, men det vises også at det er tungt mentalt arbeid, for han ble rimelig fort sliten av det. Han fikk da en goood pause, mens de andre trente litt mer, der blant annet Cippe, Cirkeline og Arthur gikk sine spor
 Cippe er fortsatt i innlæring og går derfor med to liner, så Vibeke kan styre henne

 Cirkeline viser hvordan det gjøres :-)

Og det samme gjorde Arthur
 
Tok en ny økt med rundering på lillegutt, og her var det en del å pirke på. Han løp veldig bra ut på høyre side, men på venstre side løp han laaaaaangt frem og ut, og innkallingen funket ikke i det hele tatt. Figuranten SKULLE finnes uansett, så plutselig hadde han løpt over på høyre siden igjen og var hos Vibeke der. Det samme skjedde på neste slaget på denne siden, bortsett fra at han ikke løp over, men han tok for seg hele skogen på venstre siden. Så neste slag til venstre ble med påvirkning, og deretter et siste slag på høyre siden. På de to siste slagene ba jeg figuranten bli igjen i skogen, og heller gå tilbake til bilene gjennom skogen, fremfor å bli med inn på midtlinja og gå sammen tilbake. Etter siste slag stilte jeg han opp på midtlinja og sendte han nesten ut, men fremfor å slippe han tok jeg han med tilbake til bilen, og på turen tilbake var han rimelig giret, så kanskje det var smart???
 
Etterpå ble det tid for litt tur med hele gjengen
 Cippe, Vibeke, Click, Terkel bak Click, Hera, Saga og Cirkeline

 The whole bunch

Godbitsøk


En liten film fra lørdagskvelden
 
Søndag ble det tid for en liten tur sammen før Vibeke satte kursen mot Kristiansand og danskefergen. Tror nok det var litt hardt for en danske som er vant til å gå på flate marken og komme til kuperte Norge, for som Vibeke selv sa..... "Op, op, op!!!!!" :-) Kanskje vi hadde glemt å si til henne at hun kom til Norge for et treningsopphold?? :-)
 
 Click, Cirkeline og Arthur

 Arthur og Cirkeline spaner på kyrne på andre siden av dalen, mens Click spaner på Cippe

 Fineste Cirkeline, mamman til Click

 På vei inn i sola

 Løpe, løpe, løpe, jage, jage, jage :-)Flere bilder fra helga kan dere se om dere følger denne linken

Tusen takk for ei super helg Vibeke. Veldig kjekt å ha deg på besøk, og ikke minst hilse på hele gjengen din :-)

2 kommentarer:

 1. Så fin blogg!:)
  Driver å snuser litt på å kanskje begynne å trene rundering, og hvite gjeterhunder er noe av det fineste jeg vet om, og dermed fikk du deg en ny leser:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du likte bloggen Sigrun :-) Rundering er kjempegøy å trene, og kan absolutt anbefales både for hund og fører :)

   Slett