søndag 8. september 2013

Evjesamling

6.-8.september bar det avgårde til Evje for husmorsferie og treningssamling med NRH :) Ble møtt av en rimelig gretten resepsjonist når jeg kom frem, men med såpass kjekke folk å trene sammen med, gjorde vel ikke det noe :)
 
Lørdagen begynte vi med å legge ut spor til hverandre, som skulle ligge til slutten av dagen. Etterpå ble det en runderingsrunde på alle, ukjent oppgave, og mange flere tomslag enn Click noen gang har gjort før. Click løp og løp, hadde fine salg og imponerende passeringer (ikke min fortjeneste, siden vi ikke har trent noe på det i det hele tatt). Fikk tilbakemelding fra Sylvelin at jeg trekker for langt frem for hvert salg, og dermed ikke hadde dekket høyre side godt nok. Gikk litt tilbake og sendte ut, Click dreide litt for mye mot venstre (opp en traktorvei), men fikk nok overvær av figg siden han løp bakover. Ville ikke forlate figuranten som hadde fått pannekake som belønning, så når jeg kalte han inn, kom han med en gang, men uten melding. Sendte ut igjen, og da trodde nok Click at det var påvisning for da var farten stoooooor ja. Litt hjelp til å ta bittet og rett inn til meg igjen. Det samme skjedde hos andre figuranten, kom innom, sprang forbi og opp til midtlinjen lenger fremme, men når han så meg, bråsnudde han tilbake til figuranten, litt hjelp med bittet og fin levering :) Selv om meldingene ikke satt denne dagen er jeg kjempefornøyd med gutten likevel. Stor arbeidsvilje og står på selv om det var tomslag etter tomslag :)
 
Etterpå ble det meldingstrening av ulike slag. Jeg fokuserte på melding på figurant, noe som gikk veldig bra :) Og på slutten av dagen gikk vi sporet vårt, sporoppsøk på ca 6 timer gammelt spor med 3 gjenstander og slutt. Click slo veldig bra på sporet og var veldig bestemt på å følge baksporet. Holdt han igjen men han fortsatte å jobbe den veien, så kalte han derfor inn og lot han jobbe andre veien. Fikk tilbakemelding fra sporlegger at han gikk veldig spornøye, et lite sportap som han fant fikset selv, fant alle gjenstandene og slutten :) God fart i sporet, veldig fine markeringer av gjenstandene og søksvilje :)
 
Etter middag var det tid for appellen, noen skulle ta hele appellen og noen skulle bare ta deler. For oss var de fellesdekken som stod igjen før hele appellen var gjennomført og bestått.  Litt moro å se for Click virket så samlet og fokusert når jeg tok han ut av bilen. Tok litt lineføring og vendinger som oppvarming og han gikk som limt fast til låret mitt :)  En av de andre hundene hadde fokus på Click fra han kom ut av bilen, og når vi stilte opp for fellesdekk rakk han å komme bort til Click før eier fikk tak i han. Vi la de ned, gikk i fra og gikk bak huset.... 5 minutter er LENGE å vente, ikke så mye prating som foregår der for å si det slik, og når da den ene føreren blir kalt frem til å ta hunden sin, ja da kan jeg love at pulsen stiger ennå noen hakk :) Forstyrrelsen gikk frem og tilbake og vi ble endelig kalt frem igjen. Til min stooooore glede lå Click med hodet helt ned og såg rett så avslappet ut. Gikk inntil og kalte opp og SUPERBELØNNING :-) Fikk vite etterpå at den ene hunden hadde satt seg opp med en gang eier gikk fra og gått bort til Click nesten med en gang. Flinke gutten min som hadde blitt liggende, han hadde bare lagt seg over på siden og løftet litt på benet så den andre hunden fikk sjekke han skikkelig ut. Når eier da kom og hentet hunden sin, hadde han lagt seg til rette igjen og bare ventet på meg :) Flinke flinke gutten min :)
 
 Click og Ice (BC-valp på 6mnd)
 
 Alt hva man finner i skogen
 
 Figurantutsikt
 
 Figurantutsikt
 
 Evje Open.... eller standplass om du vil
 
 Figurantutsikt
 
 Figurantutsikt
 
Helt greit å sitte figurant i de skoger :)
 
 
 Søndagens morgentur
Levende blink, men heldigvis ingen som skjøt :)
 
 
Søndag gikk vi først overnattasporet som vi la ut på slutten av lørdags økta :) Dette har vi ikke trent på og det syntes :) Han fant frem, men det tok sin tid :) ca 150m i skog/lyng/gress.
 
Etterpå var det inn på Evjemoen hvor vi fikk litt ulike oppgaver. Jeg ville fortsette på meldingen, og denne gangen på gjenstander, samt melding i bygg. Prøvde først med mennesker i bygget og Click kom rimelig kjapt inn med funn. Men når jeg sa "VIS" så løp han til en vegg og gravde/dunket på veggen. Figgen satt på andre siden, så da gikk vi litt rundt bygget til neste dør og sendte på nytt. Kom da ut med melding --> vis og belønning. Lesson til neste gang; dersom han piper, virker litt stressa når han kommer inn med meldingen, er det melding på fert :)
To figger i bygg, samt en stol/gjenstand. Såg at Click tenkte VEEEELDIG mye på hva han skulle gjøre med den stolen, og var rimelig nært å melde, men så løp han videre :)
 
Figurantutsikt i bygget
 
 
Etterpå ble det derfor melding på gjenstand i skogen :) De to første funnene var med løsbitt, prøvde deretter med bringkobbel og det gikk kjempebra. Noen få økter i bygg og han kom inn med melding uten å melde gjennom veggen :) Veldig godt fornøyd med utviklingen.
 
Etter lunsj ble det tid for asfaltspor, og da var Click TRØTT!!!! Lite til ingen motivasjon, så vi avsluttet midt i første spor, på første kronestykke (som var gjenstand her). En heller dårlig avslutning på en veldig kjekk og lærerik helg, men slik er det avogtil. Sitter i hvert fall med en god følelse etter helgen.
 
På vei hjem kom vi over sauesankingen i Sirdal. Stilig å på alle hundene som jobbet sammen for å drive ned sauene :)
 
 
 
 
 
 
Oppover veien man ser i midten av bildet var det tjukt av sau, men ikke så lett å se, dessverre
 
Fikk dessverre ikke tatt noen bilder av hundene under treningen :(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar