lørdag 7. mars 2015

Litt rotete trening

..men vi fikk trent på det jeg hadde tenkt :)

I dag bar det til Holmavatn for trening, men siden Hera er på ferieopphold hos oss, ble det en liten tur i Hundeskogen på Bråstein først. Fantastisk å ha et slikt turområde i nærheten.

Som vanlig så var det rundering vi skulle trene på, eller rettere sagt meldingsterpingen. Holmavatn er jo veldig åpent og innbyr til mye løping og laaaange slag for hundene. Lange slag er jo noe vi sliter med på runderingen, så idag la vi opp til å sende rett ut på figurant som lå mellom 10 og 40 meter ute i terrenget. Litt vind fra høyre side gjorde at han fikk veldig sterk påvirkning når figurant lå ute, men likevel så trakk han godt ut når der ikke lå noen ute. Varierte mellom direkte belønning og melding med løsbitt. De siste gangene har figurant gitt Click en liten godbit før han tar løsbittet. Det gjør jeg for å sikre at han skal helt inn til figg før han melder, og spesielt med tanke på fastbitt og avstandsmelding.

Etter lunsj ble det en del prating og lite struktur på min trening, så for å få gjort "ett eller annet" spurte jeg Stig om å legge ut et spor for oss, og ligge som figg i enden. Momentet her var at vi skulle ha et langt sporoppsøk, og deretter rett på figg, noe som fungerte supert (hadde blitt litt skuffa om det ikke gjorde det, siden det var et blodferskt spor).  Pga litt vind og helt ferskt spor gikk Click litt sekundært, det var ikke snakk om mer enn en meter ca, men det var tydelig å se hvor han fant sporet og idag hadde vi lett jogg underveis (KJEMPESMILEFJES).

Hera fikk også et lite spor på ca 200meter, så hun også fikk bruke hodet sitt litt. I morgen tenker jeg at begge to skal få noen kjekke spor å bryne seg på :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar