lørdag 26. desember 2009

En ny måte å feire jul på

Julen er over oss, med nysnø, godt selskap og alle de gode gamle julesangene. Av en eller annen grunn har jeg fått TOTAL dilla på "I want a Hippopotamus for Cristmas" Jeg blir i så innmari godt humør av den... tenk å ha en flodhest hjemme da :-)


Denne julen har jo vært litt annerledes for min del. For første gang har jeg feiret en annen plass enn hjemme. I år har vi vært i Egersund, sammen med familien til Geir, og det innbydde på STORE forandringer for min del....

Nr 1
Familien Sperre har alltid hatt altfor mye mat på julebordet, med pinnekjøtt, svineribbe, svinemør, fåremør + alt det vanlige tilbehøret. I år spiste vi pinnekjøtt (misforstå meg rett, pinnekjøtt er kjempegodt og i år hadde svigers vært veldig gode med kjøttet), men det var likevel annerledes.

Nr.2
For en gangs skyld satt jeg ved et julebord der alle spiste sivilisert. Hjemme har vi hatt en lei vane med å KASTE oss over maten (nesten før den har kommet på gulvet), spise til vi stuper og deretter kjempe om å ligge på den beste sofaen.

Nr. 3 (...og den absolutt mest horrible synes jeg)
DE TAR PAUSE I GAVEÅPNINGEN. Hva i .... skal det være godt for?? Knapt halvveis inni en gigantisk haug under treet, så var det pause med kaffe og kaker. Dette er noe jeg aldri har vært med på før, og en tradisjon jeg vil bruke litt (veldig lang) tid på å bli vant til :-)


For andre er det sikkert ikke så verst å feire jul andre steder, men for min del har det vært en stor forandring. Lille Julaften gikk det opp for meg med et brak at jeg ikke skulle feire jul sammen med familien min og da må jeg innrømme at der kom noen tårer ja. Da er det greit at jeg har fått en slik fantastisk svigerfamilie som har gjort denne julen så bra. I dag har hele gjengen vært på middag hos oss, og det gikk kjempebra. Første middag i nytt hus og hele greia... en kjempekoselig kveld med fantastiske mennesker.

Dette er jo Frost sin første jul og det har gått overraskende bra. Nå har vi ikke hatt juletre da (når vi endelig somlet oss til å sjekke, så var hele Egersund utsolgt for juletrefot) så har ikke hatt den største utfordringen med julepynten. For hans del har vel ikke julen betydd noe, annet enn at det har vært snø her i ca en uke og Frost elsker det. Ellers så har Tor (Geir sin bror) og Hege (samboeren) feiret julen her sammen med oss, og de har hatt med sin gordonsetter Zanto på ca 1,5år. Et turbotroll uten like, og når jeg ser han blir jeg veldig glad for at Frost er av den rolige typen ;-) Men de har lekt veldig bra sammen selv om de er rimelig brutale i leken sin begge to.
Men som dere ser under, så har det vært roligere stunder. Her var jeg skikkelig imponert over selvkontrollen som Frost viste....
Men han hadde også litt problemer med impulskontrollen avogtil....Julegaven fra Frost til Zanto....Måtte ta et bilde når vi gikk kveldsturen vår i dag


Sikkerheten kommer først....

1 kommentar:

  1. Så koselig å lese : ) Kjente meg igjen litt i teksten. hehe, men det er noen år siden jeg måtte forandre på julaften. Vi pleide også å slenge oss på hver sin sofa etter julemiddagen. Det er det slutt på nå ja :D Men skal nok innføre det når ungene blir større. Du skriver at Frost er rolig av seg, det er visst Hera også blitt : )Selv om juletreet "plutselig" lå på gulvet i morres :D

    SvarSlett