onsdag 26. mai 2010

Ikke alltid like lett...

..for Frost å følge sporet når vi mennesker ikke gjør det vi skal :-) Idag var det ID-spor som stod på plakaten, og Frost skulle følge sporet til ukjent figurant.  Frost rotet sinnsykt mye, jeg tok han av sporet og gikk tilbake til start for å prøve en gang til. Fortsatt var det en del rot, men jeg holdt meg selv i ro og lot han jobbe. Det bar gjennom busker og inn i tett skog, og jeg følte virkelig at dette bar galt avsted. Heldigvis fant han figuranten til slutt og fikk lekt litt. Men da hadde han gått ca 400 meter på et spor som skulle være ca 200 meter :-(
Vel tilbake til bilene kom det frem at figuranten hadde gitt meg brorens smeller fremfor sin egen, så det var jo ikke rart gutten hadde rotet. Hvordan han fant frem til enden aner jeg ikke, for vi fulgte ikke sporet.

Etter en pause ble det lagt ut et motivasjonsspor på ca 40 meter som han gjennomførte uten problemer.

Det som har vist seg å være en utfordring er når ukjente figuranter skal belønne Frost med lek. Han er ikke den lettest å gire opp og selv hvor mye jeg poengterer det siger det ikke helt inn. Alle som leker med Frost MÅ spille mye på seg selv og jaktinstinktet hans, ved å dra leken langs bakken så han får litt avstand, lage litt/mye lyd med lys stemme og være aktiv med egen kropp. Han er (foreløpig) ikke en av de hundene som går bananas bare du drar frem leken, men vi trener mot det ;-)

Alt i alt gjorde Frost egentlig en veldig bra jobb i dag, det skal ikke være lett å være hund med svimete mennesker i andre enden :-)

2 kommentarer:

  1. Jeg kan være figurat en gang så kan jeg hopppe rundt med leke og pipestemme! :D

    SvarSlett
  2. Det er helt sykt viktig med flinke figuranter, det er jo dem som egentlig trener ens hund! I NRH er vi ganske flinke å gi hverandre tilbakemeldninger, men det er klart - alle er ulike, når jeg sier at Strax skal ha en riktig "juleaften" ute hos fig så mener jeg en veldig morsom lek med både jakt, kamp og masse lys stemme som roser, mens noen fig mener juleaften er litt ros og en kast med ball. Jeg velger helst fig selv, og ta tar jeg den som er mest morsom helt på slutten.
    Det er lov å "kjefte" litt på fig om de ikke gjør en god nok jobb! :-D

    SvarSlett