torsdag 16. september 2010

Falskt ekornskinn = SUKSESS

Jeg kjenner jeg lærer MYE av å ha en hund som krever oppmuntring og kreativitet innen belønningen. For mange hunder er det nok med en ball, kong, leke av et eller annet slag og hunden er i hundre. Det har ikke vært så lett med Frost, der har det å gå spor vært så stor selvbelønning, at han ikke har brydd seg om det som liksom skal indikere sporslutt, og leter videre etter sporet eller andre spor. Jeg har prøvd med figurant i enden, ball, kong, mat, U NAME IT.... alt har han såvidt luktet på og lett videre etter mer spor, MEN i går løsnet det endelig. Fikk tips av Lili om dette skjønne lille Ekornskinnet og det var faktisk så stor suksess at Frost snappet den til seg og stomet bortover skogen ved sporslutt. Ikk antydning til å lete etter mer spor eller noe slikt. En skikkelig deilig følelse :-)

Nå skal jeg gjøre mitt ytterste for å betinge denne leken til sporslutt, han skal ikke få tilgang til den i noen andre situasjoner enn når han går spor, så kanskje jeg endelig får en hund som synes spor og sporslutt er kjempekult.

Om dette er smart aner jeg ikke, men gjør et forsøk ihvertfall ;-)

2 kommentarer:

  1. Skinneez er super motivator i andre sammenhenger også. Rart at de dyrene med det veldig triste utseende er så moro. Men funker det så kan jo ikke det være noe annet enn annet lekebelønning ved sporslutt?

    SvarSlett
  2. Så gøy å lese!! Jeg tror jeg må kjøpe meg et lite ekorn! Strax har oppdaget gleden med tennisball med pipelyd, den bruker jeg når vi trener lydighet. Når vi går spor har jeg nesten samme problem som du, sporet er så gøy at han ikke vil stoppe opp. Akkurat nå jobber jeg med en teori som går ut på omvendt lokking...vi får se om jeg får det til, da skal jeg fortelle mer. Om ikke får jeg vel sverge til en Skinneez :-) Ha en fin dag!

    SvarSlett