søndag 26. september 2010

Passeringstreningen begynner å funke :-)

Frost har blitt mer og mer fokusert/fiksert på andre hunder. Han legger seg ned, nesten som om han gjeter, med en gang der kommer hunder mot han. Og avhengig av vindretningen stormer han frem eller blir liggende til hunden har kommet helt frem, for så å reise seg og nesten blåse seg opp. Han har aldri gjort noe galt med andre hunder, men for mine øyne ser det ut som om han reiser seg for å vise hvor stor han er. Han har også alltid lekt rimelig brutalt, så han er ikke den beste sosialiseringskompisen til små valper :-)

De siste to mnd har jeg trent på passering med kindereggmetoden , men har ikke følt at der var noe progresjon i det hele tatt.... Etter å ha uttrykt min frustrasjon på Facebook, fikk jeg mange gode tips (som jeg egentlig følte jeg hadde fulgt allerede), men jeg begynte på nytt når jeg var i Stavanger i går. Bevæpnet med Frolics, skinkebiter og fiskeboller gikk vi en liten runde rundt Vannassen først sammen med Kristin og Hera, hvor vi trente passering og kinderegg. Dette gikk over all forventning, men tror det gjør det lettere for Frost når vi trener sammen med kjente hunder, for da bryr ikke Frost seg så mye. Kom jo likevel noen fremmede hunder forbi og så at Frost skjønte tegningen for der var minimalt med draing og ingen flat dekk/gjeting.

Merkelig nok så det ikke ut til at Frost ble sliten av denne runden i det hele tatt, så jeg tenkte at vi prøver litt mer ved Mosvannet. Her gikk det også over all forventning, vi holdt god avstand og jeg stappet godbiter i munnen til Frost hele veien :-) Virker nesten som om Frost var inne i en flytperiode, for selv om han var veldig klar over at det gikk hunder forbi hadde han på langt nær den fikseringen som han hadde bare dagen før. Bare en gang måtte jeg dra gutten ut til kanten, da vi gikk midt i gangstien og plutselig kom det en annen hund rundt svingen. Denne passeringen ble på max 3 meters avstand og likevel snudde Frost seg bort fra hunden og ventet på godbiten. DEILIG!!!!!!!!!  Og gutten var jo ikke sliten etter denne turen heller, vi hadde en god lekeøkt på den store gressmarken på slutten av runden og han lekte kjempeivrig.

Så da må jeg notere meg bak ørene at jeg ALLTID skal ha med en (helst flere) knallgode belønninger og trene, trene, trene..... kindereggmetoden virker faktisk, må bare ta hensyn til avstand fra forstyrrelsen og kvalitet på belønningen ;-)

2 kommentarer:

  1. Kjempebra Cecilie! Jeg har store problemer når det gjelder kjente hunder..... så det var flott at vi fikk trent litt på Frost i går. Men ser at det kan ta tid ja. Lykke til videre med treningen, så kommer vi kansje snart til Egersund :)

    SvarSlett
  2. Så kjekt, og så flott at det går fremover. Øvelse gjør mester, gjelder fremdeles virker det som.

    SvarSlett