mandag 6. juni 2011

"Hva er det??"

Jeg er nesten 100% sikker på at det er det som går gjennom hodet til Frost når han møter små-små hunder. I går var vi en tur i Hundeskogen igjen, og der møtte vi to chihuahua, en voksen og en valp på 4 mnd. Skulle nesten hatt bilde av det for den voksne måtte stå på to ben og støtte seg til Frost sine knær for å lukte han i baken :-) Frost var kjempeforsiktig, snuste og dempet MYE før han ble med oss videre. Blir rørt og glad når jeg ser at han er mer tilstede og avslappet i møte med andre hunder nå. Han har fortsatt litt av brummingen med altfor (hans mening :-) ) viltre unghunder, men alt i alt blir det bedre og bedre. Og tatt i betraktning hvor lite trening og mentalt utslitt han har blitt i det siste, så er jeg veldig glad han ikke bobler over hver gang han møter andre hunder.

Søndag hadde vi HG-treff her i Rogaland, hvor Gro Svandalsflona kom en tur og fortalte og instruerte oss litt i utstilling, utstillingsteknikk og hva vi burde tenke på når vi viser våre skjønne hvite :-) Veldig lærerikt, selv om jeg ikke har den helt store sansen for utstilling og hele det sirkuset. Jeg er på mange måter veldig splittet i forhold til det. På den ene side synes jeg trynefaktoren er ALTFOR høy innen hundeavl og altfor lite fokus på hva hundene brukes til og hva de faktisk har i knollen, men på den andre side har jeg veldig lyst å stille Frost noen ganger og få beskjed om at han er verdens vakreste HG :-) Jeg trodde jo at det var utelukket nå som jeg har kastrert han, men fikk beskjed av Gro at veterinæren kan skrive ut attest på at han hadde to testikler ved inngrepet, og deretter søke NKK om lov til å stille han. Sjekket reglene når jeg kom hjem og der stod det;

"Hannhunder som kastreres gjennom operativt inngrep pga skade eller sykdom har rett til å delta på utstilling dersom det fremlegges attest på godkjent formular om at hunden etter 6 mnd alder, men før operasjon har hatt normalt utviklede testikler på normal plass."
Betyr dette da at jeg kan sende søknad til NKK med grunnlag i stress ved løpetid?? Eller må det være en fysisk skade??

Vi fikk også tid til litt grilling og kos, og der kom også en dame som er interessert i HG og lære litt om denne rasen. Hun fikk møte 3 veldig forskjellige individ, Frost, Hera og Nemi. Det skulle egentlig komme flere på treffet, men en havnet på sykehus, en ble halt og den tredje forsov seg :-) Kjekt hadde vi det uansett og vi planlegger allerede et nytt HG-treff :-)
Kristin og Hera har også skrevet et innlegg fra treffet, med en veldig morsom vinkling ;-)

Jeg fikk ikke tatt så mange bilder underveis på treffet, men håper å få lagt ut noen etterhvert.1 kommentar:

  1. Flinke Frost :) Jeg er helt enig med deg i at utstilling er et sirkus, for oss er det kun en trening i sammarbeid og en mindre skummel måte å entre ringen på ;) Gleder oss allerede nå til neste treff :)

    SvarSlett