torsdag 25. august 2011

Er i tvil...

om hva jeg og Frost skal satse på fremover.

Etter et kjempekjekt møte hos Karin Beate Lyng og Canis,avd Stavanger her jeg bestemt meg for å begynne å trene ID-spor igjen. Nå ligger det en plan bak treningen, og vi har et mål. Jeg kjenner på meg selv at jeg må ha noe å jobbe frem mot, ikke BARE trene for moro skyld. Vi har det såklart moro på tur, hvor vi trener på å balansere oppå noe, hoppe over, krype under, gå gjennom og alt mulig annet vi kan finne på, men jeg må ha en liten gulrot hengende der fremme :-) Det O'store målet er konkurranse og kanskje etterhvert redningsarbeid.

MEN... det jeg virkelig er i tvil om er om LP er noe for oss. Terping er egentlig ikke noe for hverken meg eller Frost, men jeg ser jo nytten av å trene på disse tingene. Rent bortsett fra at øvelsene er MENINGSLØSE ifht det å ha en hund i det daglige, vil treningen gjøre at Frost skjønner at det er hos meg moroa er (gutten er jo to år så synes han burde skjønne det uansett:-) ) . Planen og håpet er jo at Frost ønsker å jobbe sammen med meg, men foreløpig ønsker han dette bare når han vet belønningen er i nærheten, og da skal belønningen være såpass bra at han ikke bryr seg om ting i nærheten.

Leste et bra blogginnlegg fra Amokk Mattetrening for pøbler som jeg føler tar for seg en del av utfordringene jeg har med Frost, selv om jeg er sikker på at Vips er MYYYYYE mer motivert for jobbing enn Frost er :-) Neste år har jeg meldt meg på Elitesatsningen hos Amokk. De skal komme til Stavanger 4 helger i løpet av året, der vi skal trene LP-øvelser. Slik jeg har forstått det er disse helgene både for nybegynnere og "proffe", hvis ikke har jeg bommet stort, men der er alltid noe å lære uansett. Akkurat nå er jeg  i tvil på hva jeg skal gjøre. De er jo kjempegode utøvere, og en av de er på landslaget i LP, OG ikke minst... Beate var på leir hos de i sommer og hun har også en hund som er litt vanskelig å motivere for jobbing. Hennes referat fra leiren var sinnsykt bra, og hun følte virkelig hun fikk hjelp til hvordan hun skulle motivere Terkel for mer trening og fokus.

Jeg kjenner at etterhvert som jeg skriver, så blir jeg mer og mer motivert for å trene, men det hjelper så lite når denne motivasjonen daler etter noen dager :-) Men i morgen skal jeg møte Kristin og Hera for en lydighetsøkt så da skal jeg snakke litt med henne. Nå skal jeg legge opp en plan for hva vi skal trene på i morgen ;-)

2 kommentarer:

  1. Det er ikke lett å holde motivasjonen oppe alltid - kjenner meg godt igjen der :) Særlig når du har en hund som godt kunne tenke seg å gjøre noe helt annet enn det du vil :) Vi har funnet tonen på Rallylydighet. Miljøet er godt, det er konkurranser for de som vil det - og nye baner og utfordringer hver gang. Treningene begynner vel snart igjen - da på Sola vgs - det er bare å komme ut å se på. Øvelsene er heller ikke noe man kan bruke til noe, bortsett fra som du sier - å lære hunden kontakten med deg, og du lærer og hvordan du kan jobbe den kontakten fram - bare sånn at du får enda flere vaøgmuligheter :) Nå når vi er blitt "by-naboer" bør vi vel klare å få til en tur snart :S

    SvarSlett
  2. Hei! Vi fikk ikke snakt om det i dag, men jeg ser for meg at det nå begynner å bli mange kjekke og erfarne hundefolk som begynner med ID spor. Jeg håper også at vi kan nå mål der etterhvert.

    Lp syns jeg er gøy, men det har sine utfordringer. Hera liker heller ikke terping, men syns det er en grei plass å begynne for oss :) Syns det er mange ting der vi kan få bruk for senere. Eller som jeg kan ta med til neste hund.

    SvarSlett