onsdag 31. august 2011

Ta sjanser...

Idag har jeg virkelig fått bevis på at arbeidet jeg har lagt ned i Frost bærer frukter. Skulle bare ut en liten luftetur i kveld så jeg tok med to tennisballer og godbitveska. Av en eller annen grunn tok jeg med klikkeren også, noe jeg nesten aldri bruker å gjøre, og jammen fikk jeg bruk for den med en gang. Hadde knapt nok gått 50 meter fra utgangsdøra, før vi møtte en dame med schæfer rett rundt et hjørne. Tror der bare var 10 meter mellom oss, og Frost ble som vanlig veldig fokusert, men ikke overfokusert. Med en gang han gav antydning til å se en annen vei enn mot den andre hunden klikket jeg, og han kom til meg med en gang :-) Gjorde dette noen ganger, mens vi tuslet bort fra hunden, og Frost hadde ingen problemer med å slippe den av syne :-)

På en fotballbane like ved var der noen smågutter som spilte kamp, så da benyttet jeg anledningen til å trene litt på grusbanen ved siden av. Har tatt noen økter med frivillig stå i dag, og inne i huset har vi kommet til å sette på kommando, på terassen utenfor har vi kommet til frivillig stå med litt fart gående bakover, men på grusbanen måtte jeg gå enda et steg tilbake og få frem frivillig stå uten bevegelse. Men når han først skjønte hva vi holdt på med tok han det veldig fort. OG SNAKK OM FOKUS!!!! Der var flere foreldre som hadde med seg hundene sine for å se fotballkampen, men Frost var faktisk så konsentrert at jeg kunne slippe båndet og være "sikker" på at han kom tilbake med tennisballen etter belønning... WEEEEEEEEEEEEE. Dama med schæferen kom også forbi, men da bare gløttet han bort på de, før han fortsatte å jobbe. For bare noen måneder siden hadde jeg ikke slappet så godt av i denne situasjonen, men jeg tok sjansen...   Utrolig fornøyd med pelsen i dag ja :-)

En ting til.... det jeg synes var ekstra kult med dagens bragder var at jeg bare hadde med tennisballer, som betyr et jeg må belønne bort fra meg, istedenfor en kong eller annen leke vi kan drive drakamp med. Da kan jeg kontrollere mye merhvor han går og hvilken avstand han har til meg hele tiden, men for at tennisballer skal være kule, må de jo få litt fart og action på seg ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar