søndag 30. oktober 2011

Runderingstrening

På fredag var Kristin, Renate og jeg i Skjævelandsskogen for å trene litt rundering. Dette er noe vi bare har prøvd en gang før, så vi fulgte oppskriften i "Rundering i teori og praksis",
(Her vist av Renate)
der første steg er å "gå tur" i skogen, i form av serpentiner og i motvind. Da har figuranten allerede lagt seg ut i skogen foran oss og med vinden fra hun og mot hunden. Når hunden får ferten av figuranten får han lov å springe frem og få MASSE belønning (full julekveld, bursdag og påske samtidig). Dette gjorde vi to ganger med Frost, med to ulike figuranter, og det var veldig tydelig når han fikk figuranten i nesen. Da var det strake veien og stor fart :-)

Neste steg var å finne en midtlinje og sette en figurant på hver side av denne. I begynnelsen skal figurantene være synlige, men etterhvert bli mer og mer skjult, så hunden må lete med nesen, ikke med synet. Frost hadde 4 slag, med synlige figuranter, der han ble sendt i retning av 1.fig ved hjelp av meg, og deretter løp forbi meg på midtlinja og ut mot neste fig. Selv om han ikke har den største farten, så lekte han såpass bra at vi kjørte 4 slag. Han ble sliten, men ikke så sliten at han ikke ville leke :-) Dette var kjempemoro, og noe vi gleder oss til å gjøre flere ganger. Og i desember skal vi på runderingskurs med Frode Sjovatsen :-) GLEDER MEG!!!!!!!!!!

Siden vi bare var 3 voksne og en baby, ble det vanskelig å ta bilder av selve runderingen, men hundene fikk løpe litt sammen etterpå og det fikk vi bilder av :-)
 Tinka, Hera og Frost

 Jakten er i gang...


 Tess fikk også komme ut og strekke på bena, men som bildene viser fikk hun kjørt seg av to gjetere
 


 Så derfor tok vi litt godbitsøk så alle fikk roe seg ned og erfare at det er mulig å være rolige sammen ;-)

 Frost og Hera
Tess og Frost (Hera bak)

Og sist, men ikke minst... to kanonkjekke damer jeg er glad for å bli kjent med


1 kommentar:

  1. Så mye fine bilder av hundene. Stakkars Tess, ble skikkelig jaget jo :o)

    Gleder meg til mer trening :)

    SvarSlett