tirsdag 24. januar 2012

Miljøtrening, vaksine og LP-trening

I dag har vi hatt en innholdsrik dag :-) Både miljøtrening og sosialisering på bytur, en tur innom dyrlegen for å vaksinere (12ukers og rabies) og trent litt LP i et parkeringshus :-)

Både byturen og dyrlegebesøket gikk veldig bra, selv om Click ikke synes det var noe stas å holde hodet HEEEEEELT i ro, mens dyrlegen sjekket øyene og evt feilstilte hår. Den ene søstra til Click hadde dette, og da er det greit å sjekke om det er flere i familien som sliter med det. Dyrlegen sjekket så godt han kunne, men ikke så lett med en sprellende valp. Så det venter vi med til neste gang, så ikke første besøket hos dyrlegen blir negativt. Men ellers så var alt i tipp-topp stand ;-)

                    "Ingen problem med statuer vel"                En av mange samtaler gjennom gjerdet :-)

En liten luftetur i snøen

Hadde egentlig ikke planer om noe mer i dag, men når Kristin skrev på Facebook og lurte på om noen skulle trene hund, ja så slengte vi oss liksågodt med ;-)
Vi møttes i et parkeringshus som vanligvis er folketomt så sent på kvelden, men i dag var der to gutter som brukte huset til skating. Og skating i parkeringshus, ja det skaper et utrolig bråk og ekko. Menmen..knallgod miljøtrening ;-) Så ikke ut til at Click brydde seg om det ihvertfall. Knapt nok bevegelse på ørene når de falt eller kjørte brettet inn i andre ting som bråkte sinnsykt mye :-)

Jeg ble rett og slett veldig imponert over hvor flink han var til å holde på konsentrasjonen, for der var to andre hunder også som trente. Han hadde så klart lyst bort til de innimellom, men han var ikke vanskelig å få inn igjen i jobbemodus :-) Idag trente vi på kontakt, kontakt under baklengsmarsj og  hverdagsinnkalling. Den første innkallingen ble ikke helt optimal, siden han måtte løpe forbi en annen hund på veien, men han var så vidt innom henne før han kom stormende til meg. Knallfornøyd med lillegullet. Under innkallingen holdt Kristin han i selen, mens jeg fyrte han litt opp med en leke, og løp i fra han. Da ble det mye lyd og bjeffing fra han :-) Fikk tips om å trene inn at han sitter rolig, men spent (for å gjøre det mest mulig likt konkurransesetting) og kalle inn når han har fokuset fremover og mot meg, men uten lyd.
Som en avlsutning på treningen, hadde de andre fellesdekk, mens vi trente på omvendt lokking. Dette var første økt for Click, så han skjønte ikke helt vitsen med at jeg skulle vise han godbiten, og deretter ta den bort når han lente seg mot den :-) Men han lærte fort, og etterhvert kunne Christin komme bort og lokke han litt til seg, mens han satt (nesten) som en prest :-)

En litt småsliten Click som nyter et bedre måltid etter treningen :-)

1 kommentar:

  1. Hei og hå!

    Kjekk treningsøkt vi hadde ja :) Og god miljøtrening med skatere. Gleder meg til neste trening med deg og Click ;)

    SvarSlett