lørdag 26. mai 2012

Pinsesamling med NRH

Idag har vi vært oppe på Tjørn, på Pinsesamlinga til NRH DIO6, i strålende sol. Kan tro jeg er knallrød overalt nå i kveld. Til og med framsiden av leggene mine er solbrente, og der får jeg aldri farge til vanlig :-)

Idag var vi delt inn i ulike lag, etter ferdighetsnivå, og fikk en case som skulle løses. Vi fikk utdelt hver vår teig, og skulle avsøke denne for "fiskere med koner som hadde gått seg vill". Teigen min var av det morsomme slaget, brattbratt fjellside, med innslag av knauser og glatt fjell :-) Click var rimelig sikker på at vi var på tur og hadde det storveis, løp galmann, hoppet i myra og rullet seg rundt. Pga det kuperte terrenget synes jeg det var veldig vanskelig å legge en slagplan for hvordan jeg skulle bruke vinden best mulig, og hadde egentlig bestemt meg for å dele teigen inn i tre soner, da jeg plutselig fikk øye på figurantene nesten helt på toppen av fjellsiden. Der og da tenkte jeg at jeg likevel skulle fortsette som om jeg ikke hadde sett dem, men tenker i ettertid at det var jo bare dumt :-) Når jeg som hundefører vet hvor de er, så legger jeg vel løypa opp etter det, og ikke etter alle andre steder de ikke er ;-)

Vi fikk etterhvert tråklet oss oppover fjellsiden, og når Click endelig fikk de i nesen, var det ikke tvil om hva han skulle gjøre. Da var det rett opp og kosemose, for han var altfor varm og sliten til noe som helst lek. Men det gjør ingenting for noe av det kjekkeste for Click er å ligge på fanget til figgen og bli matet godbiter ;-)

Når vi var ferdig var det bare å sette Click i bilen og traske ut i terrenget igjen. Da var det min tur til å være figurant:-)
 Og man kan jo virkelig ikke klage på utsikten

Etterpå fikk vi storfint besøk fra Sola


 Alle som ikke hadde prøvd før, fikk ta med hunden og gå gjennom helikopteret mens det var avslått. Etterpå var planen å gå gjennom når motoren var slått på og deretter mens rotorene gikk rundt, og kanskje en liten luftetur samt at de godkjente skulle få prøve løft, men etter første runde (avslått maskin) ble de kalt ut på oppdrag og måtte desverre dra :-(  Men vi fikk ihvertfall trent på et moment, og det var ikke noe problem for Click å hoppe/klatre inn (når han endelig hadde skjønt hvordan bakbena skulle sorteres for å komme seg opp)

 Mens de startet opp maskinen og gjorde seg klar, satt vi et lite stykke unna, for å la hundene bli vant til alt ståket og trykket som er rundt et helikopter. Så ikke ut til at noen av hundene reagerte så veldig mye :-)


Under følger noen filmer av helikopteret som gjør seg klar for avgang Og der dro det jammen meg :-)

Terrenget vi har trent i i dag :-)

Etterpå fikk vi tid til litt mer trening. Siden Click foreløpig ikke helt har skjønt forskjellen på å gå tur og finne folk, så trente vi på dette. Jeg ba figurantene legge seg langt ute, men slik at vinden og ferten ville treffe Click rimelig  kjapt. Målet var tidlige funn, men med krav om at han måtte løpe langt fra meg. Og jammen ble det suksess.... jeg koblet han av linen og etter max 10 meter markerte han og stormet utover. Kjempefornøyd med gutten, tatt i betraktning at han i utgangspunktet var sliten og at det var veldig varmt ute.

Gode og slitne, og VELDIG solbrent, pakket vi i bilen og satte kursen hjemover, med en liten pitstop i Egersund for å hente Noah som har vært på overnatting hos besteforeldrene. Jammen ikke lett å si hvem av de som har kost seg mest, men at han har det tipptopp der, det er jeg ikke i tvil om :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar