mandag 13. august 2012

Samling på Dyranut

Fy søren for en fantastisk helg vi har hatt :-) Reiste fra jobb torsdag ettermiddag, fikk Click og sakene stablet inn i bilen og kjørte avgårde.... destinasjon: Dyranut Fjellstova på Hardangervidda :-) Spenna klar for 3 dager med hundetrening og kjekke folk, og oppholdet har virkelig svart til forventningene.

Opprinnelig plan var to dager med spor, og en dag med rundering... første dag virket det ikke som om Click helt skjønte hva spor var, han så ingen vits i å følge den fertkorridoren som lå over marka (annet enn når han så figuranten løpe ut). Han fikk først to spor der han så figuranten løpe ut, og da var han rimelig gira i selen, men når han etterpå fikk et spor, hvor han så figuranten løpe ut, men måtte vente 30 minutter, så han absolutt ingen vits i følge sporet.... eller..han fulgte det, men hadde tid til alt mulig annet også på veien. Litt demotivert, avsluttet vi dagens treningsøkter, men med planer om en litt annen tilnærming til spor på lørdagen.

 Fredagens parkering og sporterreng

 Jervenhiet kan brukes til så mangt :-)

Nydelig utsikt fredags kvelden

Lørdag våknet vi til skyfri himmel og strålende sol :-) Klar for nok en spordag, der fokuset rett og slett var å GIIIIRE Click opp på spor og figuranten i enden. Han fikk 2 og 2 spor gjennom dagen, der han fikk se figuranten løpe ut, men ble tatt med bak bilen/i skjul så han ikke så hvor han/hun la seg. Da hadde jeg koblet lina rett på selen, så han fikk ikke noe arbeidskommando, annet et at jeg slapp han. Da bar det rett bort til der figuranten hadde løpt ut og han fulgte sporene veldig bra. Første økt var det rett frem, andre økt med en vinkel og tredje økt med to vinkler. Click hadde ingen problemer med å følge sporet og tok de fleste vinklene knallbra, eneste en han løp galant over, men når jeg stoppet han jobbet han seg veldig bra inn igjen. Dette var også på slutten av dagen, så han var nok begynt å bli litt sliten. Likevel avsluttet jeg lørdagens treningøkt med en veldig god føleles "ENDELIG løsnet det!!!!!" :-)

Søndag var egentlig planen rundering, men siden lørdagen hadde gått så bra, så valgte jeg å heller fokusere på spor, for å virkelig sette ting litt på plass for Click. Først fikk han et spor med en vinkel, der Frode prøvde å hause han litt opp og løpe ut, men det så ikke helt ut som om Click brydde seg i det hele tatt. "F%&¤#"" tenkte jeg da, men slapp ihvertfall linen ut når Frode hadde lagt seg ned. Avgårde kåre bar det.... frykten min var ihvertfall ikke berettiget, for han visste hva han skulle. Ble litt sporgåing på siden av der Frode hadde gått, men med helt blodferskt spor og sidevind så gjør ikke det noe :-) Etterpå fikk han et spor etter Gro-Elin der hun stod rett utenfor buret hans og gav litt godbiter, gikk 10 meter bak bilen og videre ut av Clicks synsfelt. Der la hun også inn en vinkel, og sporet ble liggende 5 minutter. Click ble sluppet ut av buret, satt på sporlinen og fikk gå akkurat som han selv ville. Da var det rett på sporet, og lete :-) Han gikk kjempefint, og tok vinkelen veldig bra, men fikk nok litt overvær eller øye på Gro-Elin, men det gjør ingenting, siden han tok vinkelen så bra.

 Rett etterpå ble det et nytt spor, 5 min liggetid og to vinkler. Masse frustrasjonssutring og litt bjeffing før vi fikk starte, godt drag i linen og veldig bra konsentrasjon :-)

Som en avslutning på denne helgens treninger tenkte jeg å teste om noe hadde festet seg i den lille skolten, så Gro-Elin gikk ut et spor uten at Click så det, som også ble liggende i 5 minutter. Jeg tok på CLick selen og linen og gikk 90grader over sporet, og ventet spent... Kan tro jeg var stolt av lillegutt når han slo på sporet med en gang, gikk 5-6 meter bakspor før han rettet seg selv og gikk riktig vei :-) Nå må vi bare vedlikeholde dette i tiden fremover, øke vanskelighetsgraden og ha det moro med spor :-)

Noen flere bilder av helga :-)
 Jeg lå figurant i grøften på venstre side av denne veien, helt inntil veien. Mange folk som både syklet og kjørte forbi, men som ikke så meg. Noe å tenke på når man leter etter folk
En fantastisk kjekk tur, hvor både jeg og Click har lært myyyyye :-) Neste års tur er allerede booket i kalenderen :-)


1 kommentar:

  1. Så bra at det løsner i forhold til spor! Ser ut som dere har hatt det knallkjekt :) Flotte bilder.

    SvarSlett