onsdag 5. februar 2014

Overvær og rundering, også litt spor :)

1.feb overvær Flassamyr

Lørdag 1.feb var vi på Flassamyr for å trene litt :) Her hadde vi sjans å trene akkurat det vi ville, siden området er såpass stort :) Planen var lange fremtrekk og mange funn, men pga altfor mye vind som jeg fryktet ville ødelegge litt for opplegget, ble det heller overvær. Vi fikk to gode økter, med først et langt funn over en steinur, hvor figg lå på "feil" side av gjerdet. Jeg burde jo ha lært å lese Click nå, men den gang ei. Han kom inn med melding med snur 5 meter fra meg og stormer ut til figg igjen. Dette gjør han bare når han ikke har kommet heeeelt frem til figg, men er jo helt klart noe vi må trene på. Han kom da tilbake med melding, og når jeg da sendte han på påvisning, hadde figg kommet over til riktig side av gjerdet og Click fikk en super belønning. Nest fikk lå på andre siden av fjellet, men vinden var såpass sterk og ustabil i retningen denne dagen at vi måtte jobbe litt for å komme i riktig posisjon. Men egentli helt greit med slike dager også, for da lærer jeg en del om hvordan jeg må planlegge søket og hvordan jeg kan dekke området best mulig.

Andre økt ble på en litt mer åpen plass, og da fikk vi prøve å melde på figg med hund for første gang :) Click var tydeligvis OVERLYKKELIG over å finne en figg OG hund der ute, for det kokte litt over for han da :) Kalte han inn, og det var veldig tydelig at han trodde han skulle ut igjen på påvisning, men etter en liten tenkepause der ute  skjønte han at det var melding han skulle komme med :) Veldig fornøyd med denne økten, for han søkte godt ut i ytterkanter av søksområdet (avgrenset med gjerder) og gikk faktisk langt opp og ut på en fjellkbnabb på eget initiativ, noe som gjorde at jeg ikke trengte å gå ut dit eller sende han ut :) Fin melding på siste figurant også, og godt fornøyd med dagens trening.

2.februar Spor på Lye, som gikk skikkelig dårlig :) Eller.... Gry hadde lagt ut et spor for oss dagen før, som vi gikk med en gang vi kom. Click fant sporet og følger det bra, men faller ofte ut og bruker lang tid på det, så dette er også noe vi må trene mer på. Etterpå la jeg ut et spor for Silja og Gry, mens Gry la ut et for Click. Det fikk ca 1,5 timers liggetid, og når vi skulle til å gå det, kom der såklart en mann med hund som trampet midt i sporstarten vår. Da ble det mye krøll og elendig sporing og sporadferd på Click, så jeg avsluttet det sporet. Sporet til Silja ble delt i to av en grusvei, så vi var så heldige å få ta siste del av hennes spor (ca 100m), og det nailet han uten problemer og fant hansken i slutten. Så da fikk vi heldigvis litt læring den dagen også :)


3,februar ble det parallellspor med høyløpsk Saga som "sparringspartner" :) Først ble det tur i Sandvedparken, hvor Click egentlig oppførte seg veldig bra. Han hadde noen heeeelt tilfeldige skjeninger mot Sagas side av grusveien, men var veldig lett å avlede heldigvis. Men på slutten av turen tror jeg det ble litt mye for han, for da ble det litt piping og stressing, spesielt om vi stoppet noen få sekunder :) Sporet gikk over all forventning, nesen ned og PÅ med en gang jeg gav Søk-kommando. fant begge gjenstander og leverte bra :) Suuuuuperfornøyd med dette sporet :)

5.feb rundering Skjæveland

Denne gangen klarte jeg faktisk å følge planen: 8-10 slag, hvor jeg sendte rett ut på figg, løp fremover på midtlinjen og laget mye spetakkel med en gang figg sa at han hadde tatt bittet på radioen. Håpet er jo da at han skal søke fremover på egenhånd etterhvert. La inn passeringstrening i samme slengen, ved at figuranten holdt igjen Click, mens jeg gikk inn til midtlinjen, kalte han til meg og sendt direkte på neste figg. Kan vel si det ble en form for flying. God intensitet og drive, tydelig sliten på siste slag, så etter en aldri så lite og diskret tips fra John ("nå er det lurt å avslutte på topp") så gjorde vi nettopp det :)
Men veldig godt fornøyd med jobbingen hans idag :) Nå skal jeg fortsette med dette noen ganger, deretter legge inn tomslag der det blir naturlig. Han fikk jo faktisk et veldig bra tomslag idag, løp langt ut, frem og inn til meg :)

2 kommentarer:

  1. Dere er flinke :) Hadde vært utrolig gøy å få se på ei gang :) Kanskje til sommeren!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Linda :) Vi gjør så godt vi kan, så får vi se hvordan det går fremover :) Veldig kjekt om vi får til en samling der vi kan trene på litt ulike ting og tang :)

      Slett