lørdag 28. februar 2015

Rundering i VigreskogenOnsdag var det satt opp trening for lag 2 i Vigreskogen. Vi var 4 som møtte opp, to som ville være i "lilleskogen" og to i "storeskogen". Planen for vår del var å være sistemann i storeskogen hvis alle skulle være der, for å få flest mulig spor i løypa, eller førstemann, for å få en helt utråkket løype. Dsenne gangen ble det utråkket og under ser dere bilde av hvordan det gikk. Synes dekkingen er bedre enn den har vært før, men noe jeg ikke helt skjønner er hvorfor han trekker frem på venstre side av midtlinja, og konsevent bakover på høyre side. Kan virkelig vinden være så variabel på så kort avstand?

Det jeg er UTROLIG fornøyd med etter treningen er at Click er virkelig gira på å løpe. både ut fra midtlinja og når han er ute på slagene. Utfordringen vår er at de faktisk blir for store, på det ene var han faktisk over 150 meter ut fra midtlinja, og dersom det blir mange slike i løpet av en prøve går tiden veldig fort fra oss.


2 kommentarer:

 1. Han har god motivasjon! Det er det viktigste, resten er detaljer som kommer på plass etterhvert hos de fleste, man må bare legge opp treningen slik at sannsynligheten for at det skjer, blir stor!

  Og det å ha figuranter foran, som gir påvirkning (hvis ikke vinden gjør det...), som vi gjorde onsdag, kan ha ønsket virkning for å gi ham erfaring i at figuranter er ute/foran.
  Du har jo ofte (?) lagt ut figuranter underveis (og jeg vet hvorfor), men da får man sjelden plassert dem slik at han kan få dem på vinden forfra (hvis vinden kommer forfra). Og de kommer vanligvis ikke så langt.
  Kanskje nå, når han ikke tar hele skogen på første slag, burde du legge ut en figurant på forhånd, slik at han har mulighet for å finne denne hvis han drar fremover når han er ute på 50 m. Du trenger jo ikke ha dem på de første 2-300 metrene, men sånn litt uti løypa...
  For å få vekk lange slag, kan du rope på ham, før han får kommet seg så langt avgårde. Hvor mange sekunder bruker han på 50 -60 m? 10 - 20 sekunder (ta tiden en gang du ser ham). Etter den tiden, roper du, og da må du ha trukket LANGT fram.... og belønne på midtlinja HVIS han kommer inn forfra/fra terrenget, ikke belønne hvis han kommer inn bakfra/langs midtlinja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips Tone :) de noteres ned og tas med på trening :)

   Slett