onsdag 18. februar 2015

Rundering på Dale, momenter på Hundvåg og bittelitt spor.

Lørdag ble det ikke lange turen hjemmefra på oss, siden treningen var satt opp på Dale :) Det ble meldingstrening på oss denne gangen også, med en variasjon av løsbitt og direkte belønning.

Økt 1: ca 200-300 meter rundering, med 4-5 funn, 1 eller 2 direkte belønninger. Når han skal melde med løsbitt gir figg en liten godbit når han kommer ut og deretter presenterer løsbittet. Dette gjør jeg for å muligens forhindre bittsnapping senere. Vi får se hvordan det går :) Han tok noen sinnsyke slag og forsvinner langt foran eller bak der jeg sender ut. Så økt to ble lagt opp til at jeg sendte ut på tomslag, og når jeg syntes han hadde fine slag, sendte jeg ut figg på motsatt side. Denne økten ble det ca 400  meter med 4 funn, 3 med melding og en med direkte belønning. Ene meldingen kom han med når der gikk en annen hund forbi på midtlinja. Da møtte jeg han ca 1-2 meter utenfor midtlinja, og sendte han direkte ut med en gang, så vi unngikk noe konflikt :) Her også hadde han noen sinnsyke slag innimellom, så er litt usikker på hva vi skal gjøre med akkurat det. Tror kanskje jeg må rope han innover når han nærmer seg 50 meter? Er redd for at han kan bli veldig hjelpeavhengig til å bedømme avstanden fra midtlinja da, men det er kanskje noe vi kan gjøre i en begrenset periode.

Idag var vi på Hundvåg, i Trollskogen. Siden vi jobber med å generalisere meldingen benyttet jeg anledningen til å få litt miljøtrening i småbåthavna. En figg under en båt på land, to figger på hver sin ytterste del av flytebrygger av metallrister, en figg på en veldig "levende" flytebrygge og en figg oppå en steinmur, hvor tanken var at han skulle få overvær av han og dereetter måtte løpe ut av fertsonen for å finne veien rundt muren. Gikk ikke helt slik, men han løste oppgaven vedig bra uansett. 5 meldinger med løsbitt og en direkte belønning. Jeg har nå hengt fastbittet litt lenger ned, men uten at han fortsatt kan nå tak i det. Såvidt jeg klarte å se, så var der ikke antydning til å ville plukke det.

Ellers har vi trent en del spor her hjemme. Ny plan har vært at jeg bruker kveldsmaten hans som belønning nå. Click ser jeg legger maten i en liten boks og tar med boksen ut. Jeg legger deretter sporet og lar det bli liggende noen timer før vi går det. Heldige meg som har skogen rett utenfor døra, der jeg vet mange andre også går, så jeg vet at det blir overtråkka spor, ihvertfall på stiene. Går mye innpå, på og av stiene, siden det er det vi har slitt med. Blant annet at han bare følger stien videre om jeg har gått av, og at han følger nyere spor som har krysset. Ser ut til at det har fungert bra hittil, så da får vi se hvordan det går etterhvert :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar