lørdag 20. mars 2010

ID-spor kurs - dag 3

Da var nest siste dag av kurset oversått og i dag har vi fått prøve oss på noen mer erfarne hunder. Vi har både vært figuranter og vært fører for Trofast, Caos og Cita. Der fikk vi sett litt på hvor ulike hunder kan være i både sporet og hvilke type belønning de synes er toppen. Cita og Caos er "kokte" på lek, mens Trofast synes det beste i verden er å sette seg ned og få masse kos (og litt skinke). Noen bilder fra dagen

Her tegnes og forklares det..hvordan går vi i vinkler, vindretning, kjent/falsk figurant osv osv osv

Trofast klar til å redde folk

Masse kos og skinke ute hos figuranten

Da blir man glad da...

Planlegging på høyt nivå

Skjønne, yndige Cita

Her får hun presentert smelleren

I full lek ute hos fogurant (meg)

Caos syntes sin figurant var kanonkul

I pausen fikk vi besøk av en Welsh Springer Spaniel som syntes det var litt skummelt med nye hunder. Da var det bra Trofast stilte villig opp til litt sosialisering

Har blitt litt tøffere nå ja

Lili har fått seg ny leke

Cita er klar for nok et spor

Jeg fikk prøve å være fører for henne. Hun var betraktelig lettere å holde igjen enn Frost, men det var veldig tydelig at hun hadde et mer strukturert søk/spor enn han.

Her var vi i dag

Jeg fikk også prøve å være fører for Trofast 

Skyggelua er på :-)
Trofast var heller ikke like vanskelig å holde igjen som Frost, men Karin sa etterpå at han ikke var helt i form i dag, så han hadde nok ikke lagt alle krefter i selen. Forrige kurs var det en som hadde havnet i krattet pga Trofast plutselig hadde blitt veldig bestemt på hvor sporet gikk :-)

2 kommentarer:

  1. Mange flotte bilder og godt beskrevet arbeidsdag i skogen. En lærerik og kjekk dag.Fantastiske kommentarer også (et annet talent der?):)

    SvarSlett
  2. Kjekt å lese om kurset : ) Virker kjempe gøy!

    SvarSlett