søndag 21. mars 2010

ID-spor kurs - siste dag

Da var siste dag med sporkurs over og for en dag det har vært. Vi ble delt inn i to grupper og min gruppe bestod av Frost, Biko (Lili) og Burre (Alia). Idag skulle vi være selvstendige i hvordan vi ville legge sporene, hva slags spor det skulle være, synlig/usynlig figurant,hva slags påvirkning hunden skulle få, hvordan smelleren skulle bli presentert osv. Mye å tenke på, men det er slik vi lærer (ihvertfall jeg). 

Dagen i dag ble:
Spor 1: ingen påvirkning fra figurant, smelleren fra posen, spor rett frem ca 30 meter (for å få han på jobb)
Resultat: må trene mer på ro før han får begynne på sporet, ble noe kluss med sporet pga figuranten hadde flyttet litt på seg i det området som hun skulle bli funnet. Han drifter litt bort, siden han er så giret i starten. Må holde han godt tilbake så han går fremover og ikke hopper med bakbena. 

Spor 2: Samme som spor 1 (for at han skulle få et vellykket spor og få han mer på jobb
Resultat: Kjempebra. Fulgte sporet og gikk rett på figurant, Fig må ikke ha godbiter i lommene, dette tar jeg med. Frost kjente lukten av dette og ville ikke komme opp i lek i det hele tatt :-)

Spor 3: Spor med vinkel til venstre, ca 30 m + 20 m
Resultat: Fulgte sporet bra, men kutter vinkelen noe pga vindretningen. Fikk presentert ny leke og fikk han bra opp i lek. 

Spor 4: Vinkel til høyre, ca 10m + 20m (Frost begynte å bli litt sliten og jeg ville ha en skikkelig bra avslutning)
Resultat: Noe sterkere sidevind, og han kuttet vinkelen denne gangen også. Men hadde et veldig godt og jevnt trekk i selen, både for spor 3 og 4. Fikk en kanonbra avslutning der han virkelig "drepte" belønningen. 
Noen bilder fra dagen. Fikk desverre ikke tatt noen bilder fra den andre gruppen
Hjemmeleksene gjennomgås ;-)

Biko har funnet Aila

Biko og Lili trener ro før neste spor

Selv helter må ha drikke

Jippi..leketid

Biko likte ikke helt det store øyet som så på han her

"Denne leken er MIIIIIN"

Frost er klar til dyst

"Hva er det som tar så lang tid??!!"

Bedre med godbit enn leken denne gangen

Ser ikke ut til at fører har helt kontrollen her, men det hadde Frost

En bjelle på selen er kjempegodt arbeidssignal, som gir hunden beskjed om at nå setter vi i gang. Og veldig greit for figuranten å høre når hunden nærmer seg. 

Aila var kjempegod figurant for Biko idag.. fikk han skikkelig i gang med lekingen og drakamp.
Burre bruker synet mer enn nesen nå i begynnelsen, så da måtte Lili ta med seg et Camo-nett og skjule seg. Burre var kjempeflink og stolte mer og mer på nesa si etterhvert.

Men huhei hvor gøy det er å møte folk i skogen ;-)

Med den nye leken fikk Frost en kjempegod avslutning på dagen

Etter endt kurs fikk vi alle diplom og masse skryt. En kjempekjekk helg og et veldig lærerikt kurs. Nå satser vi på gode treninger fremover, både på Jæren og litt lenger sør ;-)

1 kommentar: