torsdag 31. mars 2011

Forandring fryder..

Nå er jeg så klar til våren og litt mer varme, så mens vi venter tok jeg en liten make-over på bloggen. Får se hvor lenge jeg er fornøyd med den :-)

Ikke så mye som skjer med oss for tiden egentlig. Jeg er inne i min første uke i permisjon og synes det er herlig, selv om jeg ikke får til å sove lenge om morgenen. Våkner stort sett mellom 7-8 og ikke sjans å sove lenger. Planen er jo å sove litt i løpet av dagen, men plutselig har kvelden kommet og "power-nap-time" har forsvunnet i løpet av dagen :-)

Her hjemme trener vi som vanlig, men blir litt kortere turer. Grunnferdighetene til neste instruktørkurshelg trener vi på hele tiden, men avogtil lurer jeg på om Frost har fått utdelt litt mindre enn mange andre hunder :-) Vi kan trene og trene og trene, men det ser ikke ut til at han er klar over hva han holder på med (i det hele tatt).... MEN plutselig går poletten ned og du ser på hele hunden at "Det var det jeg skulle gjøre!!!!"
Et godt eksempel er frivillig stå under baklengs marsj. Gutten står kjempebra når jeg står stilt, men med en gang jeg begynner å bevege meg, smeller han i bakken (først med rumpa og deretter i plaskdekk). Feiler han og begynner med noen repetisjoner av "STÅ" før jeg beveger meg igjen, og PANG i bakken med han.
Idag gikk endelig den poletten ned, og han tilbydde STÅ uten problemer, ble tilogmed så flink på omvendt lokking at det var litt vanskelig å få han ut av posisjon :-)
Som jeg skrev i et tidligere innlegg, skulle vi ha tre triks innlært til neste gang og to av de er tilnærmet i boks (uten at jeg har satt på kommando), men det siste aner jeg ikke hva jeg skal gjøre med... planen var å shape han til å hinke med ene framfoten, men det eneste jeg får frem er at han hopper opp med begge frambena. Har prøvd å belønne maks de gangene han "blir værende" i lufta,så kanskje vi kan shape frem at han står på to ben, men må jobbe MYE mer med dette. En positiv ting er det jo med dette.. han har sluttet å hoppe opp på meg og plante frembena på magen/brystkassa mi. Nå hopper han bare rett og ned :-)

Igår fikk jeg nesten litt vårfølelse, med sol fra skyfri himmel, litt varme og full utlufting av huset. Hengte ut alt av sengeklær, overmadrass og madrass og skrudde opp en IKEA-kommode (til klærne til Påsan). Vi har jo ikke fått opp noe gjerde rundt hagen ennå, så Frost må fortsatt ligge på verandaen på slike dager, med en veldig enkelt stengsel for å holde han inne. Bildet under viser vel hvor enkel han er :-)

Strykebrett kan brukes til så mangt :-)

2 kommentarer:

  1. Ha-ha - stakkars Frost som er fanget bak strykebrettet. Og "slemme" mora som kaller han enkel...han kan jo alt, når han bare tar tida til hjelp! :) Lykke til med kurs og Påsan - det er ganske nærme nå!

    SvarSlett
  2. Hehe, du er flink til å skrive! Nå lo jeg så tårene trillet. Det med "poletten" er vel ganskeså gjenkjennelig ja :D Har vel ikke den smarteste hunden jeg heller. Men strykebrettet hadde hun nod forsert etter ca 2 sek :D

    Kansje Hera skal lære Frost litt rampestreker?

    SvarSlett