onsdag 9. mars 2011

Siddis instruktørkurs del1, helg 2

I helgen var det på tide med en ny samling på Tjelta, for å bli flinke instruktører :-)
Møtte opp med en veldig god innstilling (synes jeg selv) og dro derifra nedbrutt og dritsur :-(
Frost takler tydeligvis ikke å trene sammen med tisper med løpetid før der var null konsentrasjon og kontakt i det hele tatt. Eller... det var å overdrive litt da... første økt var han kjempeflink. Hadde mer intensitet og presisjon på utgangsstillingen enn han har hatt på lenge, men etter det ble det en nedadgående kurve. Han var bare interessert i å snuse ut i luften, på bakken og overalt ellers, og treningen begrenset seg til å belønne med heftig lek ved kontakt :-( Skikkelig demotiverende når jeg vet hvor flink han egentlig kan være. Følte egentlig at vi møtte opp godt forberedt også. Selv om vi ikke hadde fått trent like mye på alle momentene, så hadde jeg heller lagt vekt på å trene mer på noen fremfor litt på alle. Lørdagen trente vi på de momentene vi hadde i hjemmelekse, og hadde en del teori innimellom. Etter endt dag ble det en tur på Hellestø, sammen med ca 14-15 andre hunder.
Søndag var det i gang med nye momenter, der fokuset lå på grunnferdighetene som vi skal trene bedre inn til neste gang. Blant annet skulle vi trene på frivillig sitt, frivillig sitt under marsj, bli/frys i ulike posisjoner og rygge inntil vegg.
Siden jeg hadde store problemer med å få Frost på jobb, ble vi jobbende med kontakt, frivillig sitt og bli i buret. Av alle ting var det bli værende i buret som var lettest for Frost denne gangen. Jeg kan legge inn relativt mye krefter på å lokke han ut, uten at han kommer :-) Selv om han løfter på rumpa noen av gangene jeg har de "skarpeste/høyeste" lokkelydene. De vi absolutt må trene mer på er at ANDRE enn meg gir han "fri-signalet", for å teste han. Da spratt han ut med en gang og fikk tak i noen godbiter jeg hadde lagt ut som lokking. Planen var egentlig å kalle han til meg, forbi godbitene, men den gang ei :-)Det er ihvertfall tydelig at Frost synes det er mye morsommere å jobbe når jeg også er aktiv, og påkaller hans oppmerksomhet, fremfor at jeg står passivt og venter på hans initiativ til å jobbe. Dette er noe jeg trene mer på, så vi ikke blir avhengige av at jeg må være aktiv for at det skal jobbes. Mye å tenke på fremover, og vi har en hel del lekser å trene på til neste samling (som skal være helgen før jeg har termin).Blant annet skal vi trene på alle grønne grunnferdigheter, få flyt i utgangsstilling og fvf og trene inn tre triks som skal være en del av eksamensoppgaven. Vi har begynt på frivillig sitt under marsj og et triks, og på bakgrunn av hvordan det gikk i helga synes jeg det går over all forventning. Et av triksene skal trenes frem ved hjelp av target, og de to andre skal shapes frem. Target har Frost vært relativt flink på, så i dag begynte vi på shapingen av det første trikset. Hadde egentlig tenkt å å filme shapingen fra starten av, men plutselig tilbydde han nesten riktig adferd så da var det bare å klikke i vei :-) Dette var et helt nytt triks for Frost, selv om det er en kjent adferd for han :-) Veldig moro å se hvor fort han tok det, ikke minst etter en heller dårlig helg.Mental note to self til nesten helg: Mye større variasjon av godbiter, mye mer lek i belønningene, IKKE ta turen til Hellestø på lørdagen (Frost var nok mer en sliten nok i utgangspunktet), og sikkert noen flere ting som jeg ikke kommer på i farten ;-)Siri Linnerud, en av instruktørene, tok noen bilder og filmer i løpet av helgen, som hun har lagt ut på sin egen blogg

PS: Aner ikke hvorfor det plutselig ble en annen farge bak teksten, men får det ihvertfall ikke bort. IRRITERENDE!!!!

3 kommentarer:

 1. Hei og hå!! Frustrasjonen din er til å ta og føle på når jeg leser :)

  Man kan vel si at det er sånn passe gjenkjennde...det at hunden liksom ikke er helt på nett! Men jeg tror at dere klarer det til slutt! Du er så dyktig :)

  SvarSlett
 2. Det første eg lurer på er koffor løpetisper er på kurs? Eg syns faktisk det er ganske urimelig å ta med løpetispe på kurs når det er intakte hannhundar der.

  Det andre eg lurer på er om det er med i kurset å ta Hellestøtur på lørdagen, eller er det nåke deltakarane blir enige om?

  SvarSlett
 3. Kristin: ja må ærlig innrømme at frustrasjonen bobla opp igjen mens jeg skrev dette :-)

  KariAnne: at der er løpetidstisper på kurs skal i utgangspunktet ikke være SÅÅÅÅ stort problem. Det er jo noe alle hannhunder må forholde seg til uansett, men er tydeligvis ikke så lett for Frostegutten. Turen til Hellestø var valgfri, så det var nok min egen feil og et dårlig valg :-)

  SvarSlett