søndag 11. november 2012

Hva har vi gjort denne uken da???

Ser ut til å være mer regelen enn unntaket med ukesoppdateringer for tiden, men slik er det av og til. Dagene går til jobb, Noah, hundetrening og kjærsteting. Desverre, til Geirs store fortvilelse, i den rekkefølgen, men det må jeg rett og slett blir flinkere til :-)

Mandag mens jeg satt på jobb, fikk jeg plutselig en melding fra Siri som spurte om jeg kunne være ekstravakt som prolemhundhjelper. Det gikk jo fint så da troppet vi opp på OD kl 18, klar til å være forstyrrelser. Innimellom fikk vi trent på både FVF, dekkmarkering, flat dekk og hold fast :-)


Tirsdag ble det en liten joggetur på Geir og Click, og litt dekkmarkeringstrening hjemme

Onsdagene er det jo satt opp faste treninger med NRH, og i dag var oppmøtested Orrestranda. Dette er vel tredje eller fjerde gang Click trener overvær, og han har ingen problemer med å løpe ut når han får noen i nesen, men han hadde ikkje helt skjønt settingen på første økt. Da ruslet vi bortover og plutselig fikk han overvær og la ivei. Andre økt var han veldig tydelig på hva han skulle gjøre for da løp han langt ut med en gang, fant et spor og begynte å følge det, men kom tilbake etterhvert og slo veldig fint på overværet. Tredje økt (fikk tid til tre hver siden det bare var jeg og GroElin som møtte) hadde figuranten lagt seg midt inni "hompene" for å gjøre det litt vanskelig med vindretning og vindens baner. Click løp først langt ut, samme vei som vi hadde gått første og andre økt, fikk voervær langt der fremme, kom stormende tilbake, mistet luktenm, snudde og løp deretter langs ene hompen og løp rett på GroElin. Morsomt å se hvordan han mistet og fant ferten og virkelig måtte jobbe med nesen. Veldig godt fornøyd med lillegutt, nå må jeg bare få meldingen på plass, så vi kommer oss et stykke videre :-)


Click var med i bilen på torsdag og da tok jeg noen småøkter innimellom med dekkmarkering, og hold fast i utgangsstilling. Vi sitter fortsatt litt fast der, og får desverre trent lite på det hjemme pga svært glatt gulv som gjør at Click sklir bakover når han skal sitte, og derfor heller velger å legge seg ned.  Rett før vi dro hjem fra jobb, la jeg ut et lite spor (5m) på plenen og la en gjenstand i enden. Hadde ikke med  sporsele og line, men festet båndet i halsbåndet, la båndet mellom frembena og tuslet mot sporet. Ingen problem med sporoppsøket og Click dro godt avgårde, markerer at der er gjenstand ved å stoppe litt og logre, men når han ikke får respons plukker han den opp, og slipper etterpå i jakten på mer spor. Holdt han igjen i linen da, uten å gi noen beskjed og da dekkmarkerte han veldig fint etter en liten tenkepause.

Fredag ble en heller rolig dag, med en liten tur, litt trening på fotballbana (FVF og lek) og ellers avslapping hjemme. Lurer på om det er løpetid i nærheten, for Click peste en del denne kvelden, men litt usikker på om det var pga ballek på treningsøkten eller løpetid, evt andre ting.


På lørdag blei det ei heller dårlig treningsøkt med NRH. Noah var med og var grinete og lite samarbeidsvillig, og det er jammen ikke lett å gå spor og belønne dekkmarkering med en liten gutt som henger rundt bena dina, vil bli båret og aller helst sitte på skuldrene :-) Men det gikk på en måte. Dette er det første sporet Click har gått med gjenstander i, og han markerer på gjenstanden i form av logring, løfte den litt opp og komme til meg med den. Typisk at han begynner å apportere når vi har valgt en annen løsning :-) Men tilsammen lå det 7 gjenstander i ulike spor, og for hver gang dekkmarkerte han kjappere og kjappere. Så der var abolutt fremgang. :-) Etter vi hadde gått våre spor, pakket jeg Noah og Click i bilen og dro hjem. Kjente jeg selv var i dårlig humør, jeg syntes ikke Click var så flink som han burde (jada vet det er heeelt feil tankegang)  og sovetiden til Noah nærmet seg med stormskritt (derfor han var så grinete). Tenk så mye lettere det er å se ting i ettertid :-)


Lørdag ettermiddag satt jeg og avtalte søndagens aktiviteter med Kristin, og da kom vi på den geniale ideen med et HG-treff. Siste treff var for nesten et år siden (føles ihvertfall slik) så nå var det virkelig på tide med et nytt. Sendte derfor ut beskjed på Facebook og sendte meldinger til de som ikke er der. Siden det ble veldig kort frist, så ble det bare 4HG-er og en labbis som møtte opp, men jammen hadde vi det kjekt likevel i drittværet. Vi la ut spor til flesteparten av hundene som fikk ligge en kort stund, men etterhvert kom det såpass mange turgåere at jeg valgte å gå Clicks spor. Takk og lov for det, for 15 min etter vi var ferdig gikk en hel ungeflokk (8-9stk) i sporet som var blitt lagt ut :-) Click brukte litt tid på å finne sporet, men når han var på var det ikke tvil om hvor han skulle. Slik jeg klarte å lese han så gikk han veldig nøye og i et behagelig og rolig tempo. Holdt med vilje igjen flere steder så han måtte overbevise meg om at vi var på riktig vei. På et relativt åpent område, så jeg at Kristin hadde lagt ut en gjenstand (selv om jeg hadde sagt jeg ikke skulle ha gjenstander i sporet :-) ), Click markerte på samme måte som i går, men i dag løftet han den opp, snudde seg mot meg og dekkmarkerte 10 meter borte fra meg!!!!!!!! JIPPI!!!! Gutten har begynt å skjønne det :-)

Ellers så ble det mye hundelek, brulting og kjefting (på Click av andre hunder, siden han kan være rimelig voldsom og ikke helt skjønne når andre hunder synes det er nok) Men han er unghund og gutt, så vi må bare lufte med gretne tisper, som gir han beskjed om at det ikke er greit, så løser det seg nok dette også :-)
Her er Click travel og egentlig litt stygg med stakkars Hera som er altfor tålmodig med jyplingen

Men her får han passet sitt påskrevet når han prøver seg på usømmelige saker med Nemi :-)

2 kommentarer:

 1. Veldig fascinerende å se i slow motion. Spesielt den siste snutten hvor Nemi sier ifra!
  Syns du er flink og får til mye ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, prøver så godt jeg kan. Og ja hundespråk er utrolig fascinerende :-)

   Slett