lørdag 13. mars 2010

ID-spor kurs

Dag 1

Sosialiseringsring med to runder pr hund. Alle hunder hadde en kjempefin utvikling fra runde 1 til runde 2, der første runde bar preg av at dette var ukjent for hundene, og de skjønte ikke helt hva som skjedde og hvorfor det satt 6 fremmede mennesker helt stille ute i skogen. Når hundene kom til runde to var både vilje og intensitet skrudd mange hakk opp og alle hundene løp villig ut til oss for å få godbiter. Hva er vel bedre enn å løpe i fri dressur og sanke inn godbiter fra kjempekoselig folk?????!!!!!!
Frost har jo vært med på dette før, men det er mange måneder siden og jeg var litt imponert over hvor kjapt han tok det. Tok han ut av bilen og gikk 10-20 meter bortover grusveien. Etter 7-8 meter hadde Frost fått øye på alle som satt ute i skogen og var KANONKLAR. Etter noen meter til gikk vi inn i skogen og han ble koblet av linen, hvor han da løp rett frem mot første figurant og fikk belønning. Tuslet litt frem og tilbake mellom figurantene, men uten den største farten og han valgte bevisst bort en av figurantene, en høy mann, med mørkt hår, brun i huden og litt skjegg. Han måtte da jobbe veldig aktivt med Frost når han endelig kom, meed mye godbit og godsnakk, og første runde (for Frost sin del) ble avsluttet hos "den skumle figurant".

Andre runde var han enda mer klar, og han ble sluppet like ved bilen. Denne gangen stormet han ut i skogen og hadde mye større iver og intensitet når han pendlet mellom figurantene. Avogtil ble han litt distrahert, mange fantastiske lukter i skogen, men synes alt i alt han gjorde en veldig god jobb.

For de som ikke vet det så er sosialiseringsring en måte å gjøre hunden trygg og selvstendig i tilnærming til figurantene. Da sitter det, i vårt tilfelle, 6 personer i en ring på cirka 15meter i diameter ute i skogen. De sitter helt stille, med lommer og hender fulle av godbiter. Hunden blir tatt ut av bilen og ført mot stedet figurantene sitter. Litt utenfor ringen hekter du hunden av linen og lar han selv jobbe seg mot og mellom figurantene. Etterhvert som hunden pendler, flytter figurantene seg lenger og lenger ut, og etterhvert mer og mer skjult så hunden må jobbe mer og mer med nesen fremfor syn.

Jeg fikk ikke tatt noen bilderi dag, siden jeg var opptatt med å være figurant, men jeg håper å få kopiere noen av bildene som ble tatt denne dagen og legge ut.

1 kommentar:

  1. Nok et herlig innlegg å lese så her på morgonen! (Strax vekket meg kl. 06 og det er søndag...) Vi gleder oss sykt mye til vi kan trene i skogen, akkurat nå er det så mye snø at det ikke er mulig. Har ikke lagt et spor på flere måneder :-( Kul å lese at Frost gjør det så bra - får vi se dere i en konkurranse til høsten kanskje?

    SvarSlett