lørdag 18. desember 2010

Uke 1 av "Prosjekt SUPER-KUL"

Da har vi lekt en gang om dagen den siste uken og fikk filmet den andre lekeøkten vi hadde,som dere kan se her http://www.youtube.com/watch?v=GJHG9Oj_yyo. Allerede nå ser jeg veldig stor fremgang med intensiteten til Frost... nå er det mye mer knurring, draing og risting, så om denne fremgangen fortsetter skal jeg være fornøyd. Jeg trenger jo også å trene på å leke med han, og være enda mer overbevisende når han vinner leken. Etterhvert som han blir mer intens i leken og synes dette er überkult, skal vi også utvide tiden vi holder på, antall økter pr gang og økter pr dag. Store planer som jeg virkelig håper jeg klarer å gjennomføre :-) Gir en ekstra liten puff når jeg allerede nå ser fremgangen ihvertfall.

3 kommentarer:

 1. Vet ikke om du har fått med deg Amokk sin julekalender, der de HVER dag skriver om det å leke med hunder?
  http://amokk.no/blogg/

  Og så kan jeg ikke la være å spørre hvorfor du gjør som du gjør for å få ham til å hoppe inn i bilen?

  SvarSlett
 2. Har ikke fått med meg hver dag, men er innom og ser innimellom.

  At jeg dulter i han?? Er nok ren utålmodighet fra min side, men kjempebra at du bemerker det :-) Skal ha litt mer is i magen og vente til han går/hopper inn selv.

  SvarSlett
 3. Jeg husket at du kommenterte under innlegget mitt om det å ta på hunden under belønning, og leste i tillegg i blogginnlegget ditt fra da du ble observert av Christin at hun sa du ikke måtte dulte i ham under lek.. Og da jeg kom til den første gangen du skulle ha ham i bilen, var det ganske påfallende hvor ubehagelig de berøringene var for ham. Han ser vekk, slikker seg om munnen, legger ørene bakover, halen ned, og får langsomme bevegelser. Til slutt ser det ut for meg at han hopper inn i bilen for å slippe unna berøringene, og det er jo ikke noen kul måte å avslutte en fin lekeøkt :-)

  Nå vet jo ikke jeg hvor mye av min blogg du har fått med deg, men jeg har jo både Ayla rottweiler og Emil labrador, og med Ayla har jeg lært å begrense berøringene mine. Hun aksepterer kos til tider, men i noen sammenhenger syns hun bare det er teit. Med Emil har jeg vært veldig bevisst på å ikke berøre ham under belønning, og samtidig trent på å knuffe og dulte i ham fra han var valp. Han bryr seg knapt nok nå, 11 mnd gammel. Han kan komme og kneke og kose både inne og ute, mens Ayla fremdeles ikke liker kos ute. Hun er mer: "Javel, så ta på meg da, men bli ferdig!"

  Da jeg endret dette i forbindelse med trening av Ayla, syns jeg forandringen var stor på kort tid. Hun hadde vært gira før også, men etter i fjor sommer, da jeg lærte om dette med hunder og stress og oppdaget dette med hunder og berøring, ble hun nesten som en sprettball i treningen. :-)

  SvarSlett