fredag 26. april 2013

Laaaaangt inn i apeland....

Onsdag var det NRH-trening i Skjævelandsskogen og Click var første hund ut. Vi holder fortsatt på med den meldingstreningen og vinden var såpass bra at jeg tenkte vi skulle ta litt overvær. Click begynte som vanlig, løp av gårde når jeg tok av båndet og fikk overvær av Herman mye tidligere enn jeg hadde trodd. Ut og plukket opp bittet, og tok de sedvanlige seiersrundene i lykkerus over å ha funnet noen. Ser ut til at vi fortsatt må trene mer på at figuranten sitter når han kommer ut, og reiser seg med en gang han har tatt bittet. Ropte han inn og han avleverte bra, og super påvisning. Laaaaaaber lek, og når vi gikk videre virket Click dausliten. Ikke på nett, tunga hang og han virket rett og slett utslitt. Tuslet videre i skogen, og som det vanligvis bruker å være i SKjævalandsskogen, så var vinden veldig ustabil og kom i alle retninger. Derfor kom vi nesten helt innpå neste figurant, hvor han hadde samme problemet med å forlate figuranten med løsbittet. Har jeg da gått for fort frem, eller hadde han bare en dårlig dag? Forrige fredag hadde vi en god økt med rundering på Dale, hvor CLick gikk 7-8 slag med en veldig fin melding, selv om han ble sliten på slutten.
Uansett så valgte jeg å gå litt tilbake i treningen på onsdag, så Aud satte seg ut i skogen og jeg brukte klikkeren med en gang Click tok løsbittet. 4 repetisjoner med dette og vi avsluttet.


Torsdag var det foreldremøte i barnehagen, så da ble det bare en kort sporøkt på Kubbetjørn etterpå. La ut et spor på 750 meter, som ble liggende i 45 minutter, med 4 pipeballer i sporet, samt 2 (tomme) bæsjeposer. Click markerte veldig bra på første bæsjepose, og litt mindre på den neste, men gikk veldig spornøye og fant alle ballene :) Neste sporøkt blir mange korte spor (selv om det er det kjedeligste å trene på synes jeg).

I helgen blir det utstilling på Orre både lørdag og søndag. Både Caoz og Timo (fra kennel Aksina i Tromsø, eies av Hege) skal stille, og Caoz har jo slått broren sin de gangene vi har stilt og Timo er så nyyyyydelig, så jeg har ikke de største forhåpningene. Også skal jo Ulva stilles, og hun er jo bare skjønnheten selv, så tipper på enten Timo eller Ulva som BIR ja :)  Men kjekt blir det uansett. Det jeg gleder meg mest til i helgen er fjelltur med Geir og Noah lørdag etter utstillingen. Vi skal teste ut å la Noah sove i hengekøye, så kanskje vi endelig kan gå litt lengre turer uten å være avhengig av vogn :) Det har vært mye stress og andre ting som har tatt altfor mye tid, så skal bli deilig å bare være familie sammen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar