onsdag 1. mai 2013

Utstilling, spor, regnvær, hengekøye og litt annet moro :)

I helga var vi en tur på "Jærutstillinga - Hundefest på Jæren", et samarbeid mellom Sør-Rogaland Brukshundklubb, Berner Sennenklubben, avd Rogaland og Papillon og Phaleneklubben, avd Rogaland. Og siden det ofte trekker "litt" ned på inntrykket å komme med en grå Hvit Gjeterhund, måtte Click bades på fredag. Burde jo absolutt vasket han noen dager før og holdt han ren og pen, men den gutten har gjørmeradar deluxe, så for å slippe å vaske han to ganger, ble det fredagskvelden.  Fikk børstet han litt og vi sov begge godt om natten. Lørdag morgen våknet vi begge med sovesveis, noe som var betraktelig lettere å fikse på mitt hode, enn på hans rumpe :) Menmen... pakket oss i bilen og duret avgårde når vi hadde gnidd søvnen ut av øya :) Det var 4 voksne og 2 valper som skulle stilles både lørdagen og søndagen; Click, Caoz, Ulva og Timo (fra Kennel Aksina), og valpene var fra Tones kull på Nemi :) Kjentfolk hele gjengen :)  

Lørdagens kritikk:
"Lovely head, good ear set, dark eyes, good bite, strong neck, good shoulders, well rounded ribs, strong topline, hindq. need to develope, not moving very well from behind"
Lørdagens resultat: Very Good og nr 1 av juniorene
Lørdagens dommer: Seamus Oates

Søndagen kritikk:
"Very typical autoline??, Nice head, correct prop skull and muzzle, smart expression, level topline, strong bones, nice ribs, chest and forechest, moves with power, Nice temp and presentation"
Søndagen resultat: Excellent, nr 2 av juniorer, BHK3, CK :)
Søndagens dommer: Maria Dekaristou, Hellas,
Vår første sløyfe EVER, og slikt må jo helt klart dokumenteres :)

Heras Verden har også skrevet litt fra søndagen og lagt ut noen bilder fra utstillingen :)

Siden vi var første rase i ringen, så var vi ferdige tidlig og hadde resten av dagen til å kose oss. Og da ble det en liten fjelltur for familien Sperre Jørgensen :) Planen var å få Noah til å sove formiddagshvilen i noe annet enn vognen, og TADAAAAAA........Første forsøk på å ligge i hengekøya gikk ikke fullt så bra, men sovepose og jervenduk hjalp nok på inntrykket :)


Søndag var det betraktelig dårligere vær, og jeg dro hjem så fort som mulig etter vår runde i ringen var unnagjort. Jeg stoppet på veien hjem og la ut to spor som skulle få ligge til ettermiddagen/kvelden. Etterpå ble det tur ut i regnet på Noah, Click og meg, og første stopp var på Sviland sammen med John, Odin og Ask :)

 Ask, golden retrievervalp på 10 uker :)

 Click, Odin og Ask

 Valpen Odin på 10 år :)

 En nyforelska eier :)

Vel hjemme var hverken jeg eller Noah klar for å gå inn fra regnværet, så da ble det hopping og leking i regndammene og sandkassen. Vann er GØY!!!!!

 Hva skjer ute i den store verden??

 Barna holder på med sine ting

 Benyttet anledningen til å trene litt dekk og bli liggende på Click


Mandag gikk vi sporet jeg hadde lagt ut etter helgens utstilling, 20timer gammelt. Ble en del vimsing og sportap innimellom, men han fant begge ballene i det minste og var sliten etterpå :) Og etter jobb, eller egentlig etter leggetid for Noah, ble det tid for en liten tur opp i skogen bak oss :)
Tirsdag ble det også en tur opp i skogen bak oss, men en litt annen rute
og til kveldstur ble det litt sportrening på Dale. Click fikk 5 spor på 10-60meter, hvor sporlegger la ut en gjenstand ca 5 meter før ballen lå, og Click markerte på ALLE gjenstandene (Kleenex x2, Paracetpakke, lypsyl og tape) :) Etterpå ble det en liten tur sammen med Kathrine og Diesel :)

I dag har vi vært en tur i Egersund for å besøke svigers og feire svigermors bursdag, og dermed ble det ikke så mye trening på knallen da, men vi rakk en sykkeltur på 8km som kveldstur. Jeg tenker egentlig at Click har veldig dårlig fysisk kondis, men han såg ikke videre sliten ut når vi var ferdige. Var nok verre med eieren da, som måtte sykle i kupert terreng :)
Off ble et veldig langt innlegg dette, men orket rett og slett ikke å dele det opp :)

2 kommentarer:

  1. så kjekt å lese, masse fine bilder. Noah i hengekøya var stilig :)

    SvarSlett
  2. Hihihi, du er så flink til å skrive så jeg ler mye :)!! Supert å få følge med på hva dere holder på med når vi ikke er der, hehe :)

    SvarSlett